Luxury car

BMW Concept Touring Coupe föreställer sig en Z4 shooting brake

BMW kommer att använda helgens 2023 Concorso d’Eleganza Villa d’Este för att formellt presentera Concept Touring Coupe.

Konceptet, som avslöjades av biltillverkaren i fredags, föreställer sig hur en skjutbroms baserad på den senaste Z4 cabriolet kan se ut om den får grönt ljus för produktion. Byt ut halvkombin mot en mer sluttande liftbackdesign och konceptet ger den bästa looken hittills på en modern Z4-coupé. Utseendet påminner om BMW M Coupe 1997-2002, som är kärleksfullt känd som ”clownskon” bland entusiaster.

Det finns dock inga planer på produktion. BMW sa att Concept Touring Coupe är strikt en engångsföreteelse byggd för att fira den tidlösa fascinationen av bilar, vilket den gör så oklanderligt bra genom att kontrastera de moderna linjerna i Z4-sportbilen med den klassiska shooting brake-kroppen. Konceptets namn är också en länk till det förflutna, specifikt till BMW:s 328 Touring Coupe som vann 1940 års Mille Miglia.

BMW Concept Touring Coupe

BMW Concept Touring Coupe

Exteriören är målad i en unik färg som kallas Sparkling Lario, som beskrivs som en gråbrun blandning med inbäddade flingor av blått glas. Exteriören har också silver-brons accenter och en unik version av BMW njurgrill. Hjulen är också en speciell design, som mäter 20 tum fram och 21 tum bak.

BMW Concept Touring Coupe

BMW Concept Touring Coupe

För inredningen arbetade BMW:s designers med det italienska läderföretaget Poltrona Frau för att skapa ett inbjudande utrymme, framhävt av en blandning av mörkbruna och sadelbruna toner. Särskild uppmärksamhet ägnades åt det nya lastutrymmet bak, som innehåller ett specialtillverkat bagageset från italienska bagageföretaget Schedoni.

BMW har inte sagt om några prestandaändringar har gjorts. Z4 erbjuds för närvarande med valet av en 2,0-liters turbo-4 eller en 3,0-liters turbo-6. Motorerna levererar 255 respektive 382 hk.

Se även  Alfa Romeo Giulia SWB Zagato kort retas, kan vara en coupe

BMW Group är en officiell sponsor för Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ett årligt klassiskt bilmöte vid stranden av Comosjön i Italien. Biltillverkaren har använt evenemanget för att avslöja flera koncept på senare tid, inklusive 2013 års Pininfarina-designade BMW Gran Lusso och BMW Motorrad R18 2018. Några av Europas främsta karossbyggare har också använt evenemanget ibland för att presentera ny design, så mer debuter kan äga rum.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button