Luxury car

BMW är klar med dubbla kopplingar, nästan klar med manualer

BMW M3 och M4 gav upp sina dubbelkopplingstransmissioner när de nya generationerna debuterade 2020, de sista M-bilarna som använde den omedelbara växellådan. Nu är varje M utom M2, M3 och M4 utrustade enbart med ZF:s åttaväxlade vridmomentomvandlare automatisk. Även den sällsynta och dyra M4 CSL fick slushboxen. BMW 1-seriens lucka och 2-seriens Active Tourer är de enda bilarna från München som har dubbelkopplingsfacklan. När BMW M:s utvecklingschef talade med Högsta växeln, gjorde han det klart att automatik kommer att vara den sista växeln som står. Dirk Hacker berättade för outlet, ”Dubbelkopplingen, ur BMW M:s synvinkel nuförtiden, är borta. Den är nu manuell eller automatisk och automatisk elektrifierad för framtiden.”

En myriad av skäl förklarar Hackers vägledning. För det första gillar kunderna de lätta och välbekanta låghastighetsegenskaperna hos en automat, som krypning av gasreglaget och förutsägbar gaspådrag. Automater är också billigare än DCT. Med tanke på försäljningstrenden med manuella växellådor och framväxten av elfordon fokuserar leverantörerna på automatik, vilket gör manualer svårare och dyrare att köpa. Ovanpå allt detta har momentomvandlarautomatiken blivit så bra att den ”presterar bättre än dubbelkopplingen”, säger Hacker att automaten i M4 CSL växlar snabbare än dubbelkopplingen. Med tanke på en solnedgång för manualen sa chefen, ”Jag är inte säker på att vi kommer att ha möjligheten i framtiden” att få standardväxellådor som tjänar BMW:s syften, och ”i framtiden betyder sex, sju år i prognosen.”

Det är ungefär två år efter att nuvarande M3 och M4 kommer att ge vika för nya generationer, och ungefär när nuvarande M2 ​​förväntas säga adjö. Manuell montering gäller sannolikt bara för nybörjarversionen av M2 också. De hetare versionerna av M2 som CS som ryktas för 2025 kan förväntas använda den automatiska.

Se även  Vad är Cat S och N-bilar? Nya försäkringsavskrivningskategorier förklaras

När det gäller att hitta ett sätt att sätta en manuell växellåda i en elektrisk M, glöm det. ”Jag tror att det skulle kunna göras,” sa Hacker, ”men vi kommer inte att göra det.”

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button