Nyheter

”Black Ghost” 1970 Dodge Challenger R/T såldes för 1,07 miljoner dollar på auktion

Den legendariska 1970 Dodge Challenger R/T SE känd som ”Black Ghost” såldes för 1,07 miljoner dollar på Mecums auktion i Indianapolis 2023.

Bilen, som blev känd på streetracingscenen i Detroit, ägdes ursprungligen av Godfrey Qualls som skickade den till sin son Gregory 2015. Den har varit en del av National Historic Vehicle Register sedan 2020.

1970 Dodge Challenger R/T SE ”Black Ghost”

Godfrey Qualls var en Detroit-polis på dagen och en mystisk dragracer på natten. Han skulle dyka upp till lokala samlingsplatser som Woodward Avenue och Telegraph Road, vinna ett gatulopp och sedan försvinna i veckor eller månader åt gången – en kadens som gav Challenger sitt smeknamn.

Utöver sin streetracinghistoria är Black Ghost en speciell bil på grund av sin en-av-en-specifikation, med ett vinyltak i gator-skin-stil, en vit svansremsa och en 426 kubiktums Hemi V- 8 under huven.

1970 Dodge Challenger R/T SE

1970 Dodge Challenger R/T SE ”Black Ghost”

Qualls, som också var en veteran som belönades med ett Purple Heart, parkerade Challenger 1975 och höll den gömd i årtionden. Han introducerade äntligen Dodgen och berättelserna bakom den för sin son Gregory 2014. Qualls dog ett år senare, men inte innan han överlämnade nycklarna och pappersarbetet till Gregory.

The Black Ghost är en så stor del av Challenger-läran att den inspirerade till en modern hyllning. Det är en av Last Call-specialutgåvorna som Dodge rullar ut för 2023 års modell för att markera slutet på vägen för de nuvarande Challenger- och Charger-muskelbilarna. Totalt kommer 300 exemplar att byggas, var och en med samma svarta exteriör och vinyltak för att matcha originalet.

Se även  BMW i5 elektrisk sedan genomgår omfattande tester i kallt väder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button