Nyheter

Bilmässan i Detroit 2023 kommer att ha dubbelt så många märken som förra året

Bilmässan i Detroit, officiellt North American International Auto Show, återvände äntligen förra året efter ett uppehåll orsakat av pandemi, men det var långt ifrån extravagansarrangörerna som reklamerade. Många märken saknades, och de som fanns på plats hade ofta provisoriska montrar som lämnade massor av kala väggar utställda.

Det bör ändras med 2023 års bilmässa i Detroit, som pågår 13-24 september och kommer att innehålla nya attraktioner och flera fordonsdebuter.

Det kommer också att vara dubbelt så många varumärken som deltar, enligt arrangörerna. Bland dem kommer alla respektive märken från Ford, General Motors och Stellantis, med Ford, Jeep och Ram alla att vara värdar för kördemonstrationer.

En bana tillägnad elfordon kommer också att finnas. Besökare kommer att kunna testa en mängd olika elbilar genom en slingrande bana som kommer att innehålla en accelerationsfil som sträcker sig mer än 300 fot.

Möten i form av forum för att diskutera ämnen om mobilitet är också planerade och kommer återigen att vara öppna för startups som vill förmedla sitt budskap.

Även om några av attraktionerna kommer att placeras på utomhusplatser, kommer huvuddelen av händelserna fortfarande att äga rum på Detroits Huntington Place (tidigare TCF Center), som har hållit showen sedan 1965.

Störningar orsakade av pandemin i kombination med sjunkande efterfrågan på traditionella bilmässor, delvis på grund av ökningen av avslöjanden online, har resulterat i att ett antal utställningar runt om i världen har justerats eller helt förnyats.

Tysklands främsta bilmässa fick en uppfräschning 2021, inklusive att vara värd i München för första gången istället för Frankfurts traditionella hem. Den förnyade showen lade också en större vikt vid urbana och hållbara mobilitetslösningar, i motsats till de lyxiga och högpresterande bilarna som traditionellt har dominerat mässan.

Se även  Aurora självkörande lastbilstjänst lanseras 2024

Den årliga bilmässan i Genève har också drabbats av pandemin, med ett antal utställningar inställda. Detta ledde till att arrangören 2021 träffade en överenskommelse med Qatars turistråd om att dela upp värdskapet för showen mellan Qatar och det traditionella hemmet i Schweiz. Den första showen i Qatar är planerad till oktober.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button