Reviews

BeSafe iZi Flex Fix i-Size booster bilbarnstol recension

Dom

BeSafe iZi Flex Fix i-Size är en av de dyraste bältesstolarna som finns, men den känns verkligen som en premiumprodukt. Den är bekväm, ser bra ut och är packad med säkerhetskit.

  • Pris: Cirka 220 pund
  • Kontakt: Var försiktig

Det finns många bilbarnstolar som påstår sig vara lämpliga för nästan alla stadier av ditt barns tillväxt, men verkligheten är att dessa stolar kan kännas trånga när din älskade börjar bli runt fem/sex års ålder. Därför är den traditionella bältesstolen fortfarande en mycket viktig del av kitet för de flesta föräldrar.

Det finns ingen brist på bältesstolar på marknaden, allt från små säten som ditt barn sitter på till högryggsstolar som erbjuder gott om allroundskydd. Men om du verkligen vill sticka ut från mängden kan den snygga iZi Flex Fix i-Size från norska varumärket BeSafe vara sätet för dig. Den är lämplig för barn från fyra år tills de är 12 år och finns i sju olika färger.

Det är en av de dyraste bältesstolarna som finns tillgängliga, och säljs för cirka 220 £ från de flesta butiker vi sökte, men du får verkligen vad du betalar för. Den enda riktiga rivalen i det här priset är Silver Cross Discover i-Size, men precis som den där sätet känns de använda materialen extremt hög kvalitet och utseendet och känslan bevisar att detta är en premiumprodukt.

Detta högkvalitativa intryck överförs till komfort, och vår testare klagade aldrig en enda gång över att det var obekvämt under vår två veckor långa provperiod. Faktum är att han älskade friheten han hade att röra sig och vilade ofta huvudet på det vadderade nackstödet under längre resor. Vi tyckte också att det var extremt enkelt att höja nackstödet upp och ner med reglaget på sidan av sätet.

Se även  Nissan Juke recension | Auto Express

Som du kan förvänta dig av BeSafe är den fullpackad med kit för att skydda ditt barn, inklusive sidokollisionsskydd (SIP+), hak- och bröstskydd och en användbar höftbältesförare för att säkerställa att säkerhetsbältet är i rätt position. Den senare är lätt att använda, vilket gör det enkelt att säkra ditt barn på plats. Det är så enkelt att vår testare till och med instruerade oss hur vi skulle göra det efter bara ett par resor.

Det enda verkliga problemet vi hade var installationsprocessen. Precis som med andra BeSafe-stolar hade vi ganska svårt att ta den in och ut ur bilen, då man verkligen måste trycka ner de två spakarna för att koppla bort den från Isofix-förankringspunkterna. Denna process är mycket enklare i de flesta andra platser, men det är något som blir lättare ju fler gånger du gör det. Dessutom är det osannolikt att de flesta tar bort bältesstolar regelbundet, så det borde egentligen inte förringa vad som annars är en bra stol.

Klicka här för vår lista över de bästa bilbarnstolarna….

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button