Luxury car

Bentley rullar ut Speed ​​Edition 12-modeller för att markera slutet på W-12

Bentley kommer att upphöra med produktionen av sin ärevördiga W-12-motor i april 2024, med den begränsade upplagan av Batur-kupén bekräftad som den sista modellen med motorn.

Men fram till dess kan du fortfarande beställa en Bentley med motorn, inklusive nya Speed ​​Edition 12-modeller som har designelement som hyllar motorn.

Avslöjad den här veckan finns det en Speed ​​Edition 12-version för var och en av modelllinjerna Bentayga, Continental GT, Continental GT cabriolet och Flying Spur, med produktion av var och en av de fyra versionerna begränsad till 120 exemplar världen över.

Som namnet antyder är Speed ​​Edition 12-modellerna baserade på Bentleys Speed-klass, och effekten av deras turboladdade 6,0-liters W-12-motorer ökas till 650 hk.

Bilarna kommer med flera designförbättringar, inklusive unika märken, en numrerad motorskylt och en instrumentbräda med W-12:s avfyrningssekvens etsad tillsammans med ett inlagt ”Edition 12”-märke.

Köpare har sitt val av exteriörfärg, inklusive en ny färg utvecklad för bilen som heter Opalite. Det beskrivs som en blandning av grått och grönt och har en subtil koppareffekt som kan ses i starkt solsken. Samtliga bilar kommer med Blackline-paketet som mörkar utvändigt krom, förutom 22-tumshjul och silver bromsok.

Var och en av bilarna kommer också med en skalenlig modell av W-12:ans block, gjuten av aluminium hämtad från en riktig W-12-motor.

Bentley introducerade W-12 först 2003 med Continental GT och när produktionen tar slut, uppskattar Bentley att mer än 105 000 exemplar kommer att ha byggts. Bentley har inte sagt vilken drivlina som kommer att ersätta W-12, även om rykten pekar på en ny plug-in hybriduppsättning med en turboladdad V-8 som förbränningskomponent.

Se även  Mjukvaruuppdatering kommer att ge utbud, effektivitetshöjning till 2023 Porsche Taycan – även tidigare modeller

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button