Luxury car

Bentley Continental GT firar 20 år i produktion med engångsföreteelse

Ännu en bilfödelsedag i år: Bentley Continental GT får en tårta för att ha varit i produktion i 20 år. Superluxe GT-segmentet var varken nytt eller obefolkat när en Cypress Green Continental GT med VIN 20001 kom ur produktionslinjen i Crewe, England, i december 2003. Det är bara det att inget annat kombinerade så mycket hastighet, hantering och all-out lyx som Bentley. Den kupén introducerade också världen för en 6,0-liters W12-motor som gjorde 550 hästkrafter och 479 pund-fot i vridmoment tillbaka när fyrsitsiga Ferrari 456M fick 442 hk och 406 lb-ft. från sin V12 och tvåsitsiga Ferrari 575M gjorde ”bara” 508 hk och 434 lb-ft. från samma motor. När 20-årsjubileet firas med porslin i Kina är det passande att Bentley använde Auto Shanghai för att introducera ett engångsfirande i form av en Continental GT S.

Den här kommer i Magnetic Dark Grey Metallic över 22-tums svart krom och svarta hjul. Röda accentlinjer pryder spegelkåporna och bildar en fåll runt kupéns bas. Inuti gjorde specialdivisionen Mulliner’s ett unikt arrangemang av Beluga (svart) och Hotspur (rött) läder mot pianosvart klädsel. Bi-finish fascia sätter Granit Stone ovanför Grand Black faner, åtskilda av röda nålstrimningar. Särskilda märken och laseretsning visas på platser som trampplattor, mittkonsol och faner.

Biltillverkaren planerar evenemang på västra halvklotet vid Goodwood Festival of Speed ​​i juli, en global relä av Continental GTs som korsar tre kontinenter för att passera en anpassad Bentley-batong. Det kommer också att finnas drivnav vid huvudkontoret i Crewe och i Genève, Schweiz där inbjudna gäster kan köra alla tre Continental-generationerna, första och andra generationens exempel kommer från Bentley Heritage Collection. Kulmen kommer i ytterligare en enstaka Continental GT inspirerad av den första tillverkade enheten som kommer att debutera under Monterey Car Week.

Se även  Porsche 356 byggdes ursprungligen för hand med en träram

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button