Reviews

Bästa strömriktare 2023 | Auto Express

Trots ökningen av eluttag i bilen finns det fortfarande tillfällen då elnätet är viktigt. Till det behöver du en inverter som omvandlar en bils 12V DC till hela 240V AC. Detta kan användas för att ladda bärbar el och kraftartiklar som en bärbar dator, en kylbox, belysning eller elverktyg – till exempel en borrmaskin.

Deras förmåga är betygsatt i watt, så du bör kontrollera dina krav innan du köper. Enkla laddare och belysning brukar kräva mindre watt, medan föremål som elverktyg behöver mer. Alla växelriktare som testas har ett enda trestiftsuttag. För dubbla uttag måste du titta på enheter med högre watt (1 000 W plus). Så vilken är den man ska ha i bilen när bara nätström duger? Vi kopplade in åtta för att ta reda på det.

Hur vi testade dem

Varje enhet användes för att driva flera elektriska produkter, inklusive en kylbox, bärbar dator och en batteriladdare med sladdlös borrmaskin, samt Android- och Apple-smarttelefoner som använder USB-uttaget, där sådana finns.

Vi mätte också växelspänningen som producerades medan en 60W-lampa drevs. Användarvänlighet, blylängd, byggkvalitet och vikt utvärderades innan vi slutligen tog hänsyn till de bästa priserna vi kunde hitta online.

Dom

Silverline 204757 lättade en smula före den tidigare vinnaren, Ring RINVU300, men att välja en mästare var svårt och mycket nära. Dessa följdes av ytterligare en Silverline, med 700W-enheten som ger en mycket bra balans mellan pris och prestanda.

 1. Silverline 12V 300W inverter 204757
 2. Ring Powersource 300W Compact Inverter RINVU300
 3. Silverline 12V 700W växelriktare 263764

Silverline 300W 12V växelriktare 204757

Det är svårt att inte göra direkta jämförelser med RINVU300, eftersom Silverline har samma storlek och vikt, med ledningar bara lite kortare. Den kan dock användas med antingen 12V-kontakten eller krokodilklämmanslutningarna, och USB-uttaget fungerade med båda telefonerna.

Se även  Lexus NX 450h+: långtidstestgranskning

Vid första start var fläkten tyst och slog in på olika nivåer beroende på de elektriska kraven. Enheten drev alla våra testprover och klarade 214V på 60W glödlampstestet. Med tre års garanti och bra pris är det svårt att motstå.

Köp nu från Silverline Tools

Ring PowerSource 300W Compact Inverter RINVU300

Förutom RINVU150 med låg effekt, är detta den lättaste enheten i testet och har ett konkurrenskraftigt pris. Vi gillade det snygga, infällda trepoliga uttaget och den inspelade spänningen med 60W-lampan var mycket bra, på 223V, även om den ständigt pågående fläkten är irriterande. Men den drev alla våra testprover och båda telefonerna från USB-uttaget. Jämfört med Silverline 204757 har den en 10 cm längre kabel, men den har ingen direkt batterianslutning.

Köp nu från Halfords

Silverline 12V inverter 700W 263764

Med en 700W-klassning är det inte förvånande att den här enheten väger rejäla 1,1 kg och endast levereras med krokodilklämmor för direkt batterianslutning. Men vi hade velat ha längre ledningar, eftersom 66 cm var den kortaste leden på testet. Det drev lätt alla våra testartiklar och det tog ett tag innan fläkten sattes igång, men USB-uttaget bröt mot iPhone. Det verkade konstigt att trots den generellt goda prestandan var dess spänning med 60W-lampan den lägsta, på 205V. När det gäller pris per watt är det mycket vettigt för personer med höga effektkrav.

Köp nu från Amazon

Sealey 500W Power Inverter P1500

 • Pris: Cirka 63 pund
 • Betyg: 3,5/5 stjärnor
 • Kontakt: sealey.co.uk

Lång, elegant och snygg, den glänsande Sealey är välbyggd och har en 12V-kontakt och krokodilklämmor för anslutning direkt till ett batteri för att klara större belastningar (instruktionerna föreslår att du gör detta för allt 200W eller mer).

Se även  Ökentämjande Porsche 911 Dakar inställd på debut under LA Auto Show

För det mesta var enheten helt tyst, även när kylboxen strömsattes. USB-uttaget drev båda våra telefoner och det gav en avläsning på 237V när 60W-lampan strömförsörjdes, den näst bästa efter Sealey P1300. Vi gillar den här kraftfulla växelriktaren mycket, men kunde inte hitta den billigare på rea, vilket kostade poäng.

Köp nu från Tanya Batteries

Sealey Power Inverter 300W P1300

 • Pris: Cirka 52 pund
 • Betyg: 3,5/5 stjärnor
 • Kontakt: sealey.co.uk

Även om endast officiellt betygsatt till 300W, drev denna Sealey enkelt vår lampa, laddare, bärbara dator och kylbox utan att svettas. Att komma med både krokodilklämmor och 12V-kontaktanslutningar gör den mångsidig, även om ledningslängden på bara 66 cm är en besvikelse.

Precis som med P1500 ser och känns P1300 som en högkvalitativ enhet, vilket kan stå för priset och dess vikt på 900 g, vilket är mycket för en 300W-enhet. 247V-avläsningen vi såg i glödlampstestet var den högsta och 42V mer än den lägsta, medan USB-uttaget drev båda våra telefoner.

Köp nu från årsstämman

Clarke CI800B 400W Power Inverter

Vi gillar den allmänna konstruktionen och finishen på Clarke, även om detta balanseras av att den väger in på 973g, en hel del för en 400W-enhet. Den är bara utrustad med krokodilklämmor, vilket begränsar användningen, och även om de knappast var generösa, 75 cm långa, är de exklusiva plastklädda klämmorna imponerande.

Den satte igång våra olika testenheter och körde i nästan total tystnad hela tiden. Den klarade respektabla 229V på glödlampstestet, men unikt här är den inte utrustad med ett USB-uttag, vilket verkar vara en udda utelämnande.

Se även  Maserati Grecale Trofeo 2023 recension

Köp nu från Clarke Tooling

Draper 12V DC-AC-växelriktare, 400W 28815

En annan välgjord enhet i den vanliga Draper-blå färgen, 28815 tål jämförelse med Clarke. Den är dock märkbart lättare än CI800B på 777g och har behagligt långa ledningar på runt en meter, men det finns ingen 12V-kontakt.

USB-uttaget var nöjd med vår Android-lur men inte iPhone, och unikt här krävde det en separat jordanslutning. Den klarade våra olika tester, var tyst för objekt med lägre watt, med fläkten som satte in försiktigt när den bärbara datorn och batteriladdaren var strömförande. Men att vara den dyraste på test skadade dess slutliga position.

Köp nu från Draper Tools

Ring 150W PowerSource Inverter RINVU150

 • Pris: Runt £25
 • Betyg: 3/5 stjärnor
 • Kontakt:

Denna växelriktare var lätt den lägsta watt vi provade och den lättaste, på 378g. Den har en permanent fast 12V-kontakt men inga krokodilklämmor för direktanslutning. Dess design efterliknade sin storebrors, med dubbla lysdioder vid sidan av trestiftsuttaget och vippkontakten på/av, och när den väl var på, startade och gick fläkten oavsett belastning.

Det var bra med 60W-lampan, även om fläkten saktade lite, och den producerade 208V. Den drev telefonerna och kunde klara av laddaren, men inte kylboxen med högre watt.

Köp nu från årsstämman

Letar du efter en navigering också? Titta då på vår bästa navigeringssida…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button