Reviews

Bästa rengöringsmedel för mjuka toppar 2023

Att ta hand om din bils exteriör är viktigt och aldrig mer än när det kommer till en mjuk tyg. Liksom ditt lack är det ständigt utsatt för härjningar av regn, snö, sol, luftburet skräp, fågelkalk och trädsaft.

På en bil som du använder regelbundet är det lämpligt att rengöra och reparera taket två gånger om året. Detta är viktigt eftersom mögel faktiskt ”äter upp” taket, vilket gör att det ruttnar och behöver bytas ut tidigare.

När du sköter ditt tak, arbeta inte i direkt solljus och behandla hela området för att undvika en fläckig finish. Vissa produkter behöver taket vara fuktigt och andra måste stå ett tag innan de tas bort – så kolla noga. Testa ett oansenligt område för färgbeständighet och ta bort lös smuts med en styv borste eller dammsugare innan du startar.

Hur vi testade dem

Autotrim (autotrimmer.co.uk) levererade vänligen en gammal huva för vårt test. Vi borstade bort det innan vi applicerade rengöringsmedlen/proverna enligt tillverkarens instruktioner. Den lämnades i det fria, där den var under attack från alla former av väder och det lokala djurlivet. I slutet av testperioden gav vi betyg för produkternas effektivitet, samt deras användarvänlighet och valuta för pengarna.

Dom

Med en ny proofer-formel och perfekt prestanda stannar Gtechniq-paret i toppen. Men den nya Turtle Wax-kombon pressar dem hårt, med Protex som balanserar prestanda och pris på tredje plats.

 1. Gtechniq W5 Citrus All Purpose Cleaner Concentrate & I1 Smart Fabric V3
 2. Turtle Wax Soft Kit Hybrid Solutions FabricSoft Top och Interiör Allt-i-ett rengörings- och skyddssats
 3. Protex Canvas Cleaner och Waterproofer

Recensioner

Gtechniq W5 Citrus All Purpose Cleaner Concentrate & I1 Smart Fabric V3

 • Pris: Cirka 32 £ (2x 500 ml)
 • Kontakt: gtechniq.com
 • Betyg: 5/5 stjärnor

W5-rengöringen var densamma som förra gången och lämpar sig för rengöring av alla möjliga ytor, men extremt effektiv för att få bort smuts och mögel. Eftersom det kan spädas ut mellan snyggt och 10:1 (vi använde 5:1) kan priset sänkas rakt av.

Se även  Bentley Batur avslöjade, förhandsgranskar designspråk för varumärkets elektriska framtid

Korrekturen är en ny version av den tidigare vinnaren, med förbättrad antimikrobiell teknologi, som dödar de flesta bakterier och förhindrar uppkomsten av mögel och mögel. Efter applicering arbetade vi in ​​den väl i huven, och vid den sista vattensprayen var pärlorna och definitionen lätt det bästa av gänget.

Köp nu från Amazon

Turtle Wax Soft Kit Hybrid Solutions FabricSoft Top och Interiör Allt-i-ett rengörings- och skyddssats

Detta nya kit använder katjonisk teknik för att rengöra smuts och fläckar från tygsäten, mattor och mattor. Satsen innehåller en skurborste och en mikrofiberduk, vilket gör det till ett bra pris, även om det står att tre appliceringar kan behövas, vilket skulle öka kostnaderna.

Städaren fungerade bra och fick oss tillbaka till svart ganska snabbt. Korrekturen innehåller keramiska ingredienser, och resultatet var mycket imponerande – en fantastisk förstagångsprestanda och mycket bättre än sin föregångare.

Köp nu från Turtle Wax

Protex Canvas Cleaner och Waterproofer

Liksom Gtechniq och Turtle Wax har Protex också gjort vissa förändringar i rengöringsmedlets kemiska sammansättning. Som tidigare kommer twin trigger packen med en stor styv borste, två mjuka versioner och en mikrofiberduk, vilket gör den prisvärd.

Rengöringsförmågan var bättre än förra gången, även om fläckar fortfarande behövde skrubbas lite. Proofer applicering var ganska konventionell och resultaten var bra utan att vara enastående. Men dessa poäng på båda praktiska testerna, tillsammans med anständigt värde för pengarna, håller det nära toppen.

Köp nu från Amazon

BAS Huvrengöringssats

 • Pris: Cirka 15 £ (2x 250 ml)
 • Kontakt: car-hood.co.uk
 • Betyg: 4/5 stjärnor

BAS pris är bra, men tvillingförpackningarna är bara 250 ml styck och de flesta ägare kommer att behöva skaffa minst två av varje. Vi gillade den grova svampen som medföljde, som gav extra rengöring, även om vi föredrog att använda en pensel för att komma in i sömmarna.

Se även  Hur Kia EV9 elektriska SUV bokstavligen är nästa stora grej för Kia design

Efter att ha låtit produkten suga in och torka av den var rengöringsresultaten bra, särskilt på ett mögelfläckat område. Korrekturen var lika lätt att applicera och i slutet av testet var det en rimlig pärlning, men den hade hamnat bakom nya Gtechniq och Turtle Wax.

Köp nu från Car Hood Cleaner

Autoglym Cabriolet Soft Top Clean & Protect Kit

 • Pris: Cirka 34 £ (2x 500 ml)
 • Kontakt: autoglym.com
 • Betyg: 3,5/5 stjärnor

Autoglyms twin-pack kit förblir oförändrat och inkluderar rengörings- och Soft Top Protector applikatorsvampar. Som med vissa andra rengöringsmedel, måste taket fuktas först innan det rengörs och sedan appliceras halva impregneringsmedlet. Vi tyckte att städprestandan var bra, särskilt där det fanns en del svår mögel.

Korrekturprestandan var rimlig och den pärlade bra i början, även om den inte verkade hålla kursen lika bra som våra topp två. Även till detta pris (som vi hittade på Halfords) var det en av de dyrare produkterna, vilket skadade dess totala poäng.

Köp nu från Halfords

Car Gods 54 Helios Soft Top Cleaner och vattentätning

 • Pris: Cirka 23 £ (2x 500 ml)
 • Kontakt: cargods.com
 • Betyg: 3,5/5 stjärnor

Priset är rätt med Car Gods, eftersom det är ett av de billigaste erbjudandena, om än utan borstar eller trasor. Det är lite ovanligt att döpa rengöringsmedlet och proofern till Pontus respektive Helios, även om de används på ett konventionellt sätt och vi applicerade rengöringsmedlet på en torr huva. Detta fungerade bra, men vi var tvungna att skrubba hårt på lite färgning.

Efter att ha applicerat proofern med en borste för att se till att vi kom in i sömmarna, fann vi prestandan som liknade Autoglym, avvisande vatten väl i början, men bleknar mot slutet av testet.

Se även  Porsche väljer Intels Mobileye för automatiserad förarassistansteknik

Köp nu från Car Gods

Pro-Keen Soft Top Cleaner

 • Pris: Cirka 14 £ (750 ml)
 • Kontakt: prokleen.co.uk
 • Betyg: 3,5/5 stjärnor

Som namnet antyder är Pro-Kleen en fristående rengöringsmedel utan proofing-alternativ. Detta innebar att det inte var lika bra värde som de tvåpacksprodukter vi provade. Det var en av dem som krävde en fuktig yta innan applicering.

Vi applicerade rengöringsmedlet och lät det stå i tre minuter innan vi agiterade med en borste och sköljde av det. Resultatet var mycket bra, nästan upp till standarden för Gtechniq. Det är synd att det inte fanns en korrektur att matcha, men trots det är det väl värt att titta på om du bara behöver en rengöringsmedel.

Köp nu från Amazon

Sonax Soft Top & Fabric Waterproofer

 • Pris: £20,16 (300 ml)
 • Kontakt: sonax.co.uk
 • Betyg: 3/5 stjärnor

Detta är den enda aerosolen här, som ger ett mousseliknande skum som vi torkade på med den medföljande dubbelsidiga (en hård sida, en mjuk) svamp. Det krävdes lite övning för att undvika att få ut för mycket, men det var lätt att arbeta in i huvens ”korn” genom att använda en borste för att trycka in den rakt in i sömmarna. Resultatet var långt över genomsnittet, men eftersom det bara är en proofer och bara 300 ml blir det väldigt dyrt.

Köp nu från Sonax

Strunt i att hålla taket rent, varför inte bara köpa en ny cabriolet? Läs vår artikel om bästa konvertibler här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button