Reviews

Bästa lerstänger 2023 | Auto Express

Med din kaross ren är det dags att ta bort de små partiklarna som binder till lacken och inte kan ses. Lösningen är en lerstång, som plockar upp partiklarna när den förs över paneler smorda med en specialistspray, detaljspruta eller, i vissa fall, vatten.

Är du inte säker på att du behöver lera din till synes rena lack? För in ett finger i en tunn plastpåse och kör den över taket eller motorhuven. Om ytan känns som sandpapper måste du lera. Det finns järnborttagningsmedel som fungerar som ”röda” hjulrengöringsmedel och alternativ av tyg eller vantar, men här fokuserar vi på traditionella lerstänger, som klarar alla typer av föroreningar.

Hur vi testade dem

Vi tittade först på förvaringen som tillhandahålls, ville se en varning om att en tappad lera skulle slängas och gav märken för stänger som kunde användas med vatten. Priset togs också med, och för kiten beräknade vi kostnaden för de andra elementen för att få en siffra för leran.

På vårt testtak gjorde vi två försök med begränsade pass, och bedömde framstegen efter varje. Detta utgjorde huvuddelen av våra poäng för slutresultatet.

Dom

 1. Bilt-Hamber auto-lera vanlig
 2. Mothers 3 Clay Bars
 3. Autoglym Clay Detailing Komplett kit

Recensioner

Bilt-Hamber auto-lera vanlig

 • Pris: runt £12
 • Storlek: 200 g
 • Kontakt: bilthamber.com
 • Betyg: 5 stjärnor

Det finns en ny vit låda istället för den välbekanta blå versionen för Bilt-Hambers vanliga lerbar. Vi kan inte låta bli att undra om något annat har förändrats eftersom det för en gångs skull blev knappt slaget på vår bilhuv. Det var fortfarande väldigt effektivt, men Pure Definition hade en liten fördel. Auto-lera behöll dock sitt vattensmörjmedel, vilket hjälpte till att tippa balansen. Baren är fortfarande styvare än rivaler och kommer i en pulverlackering, vilket gör den betydligt mindre klibbig än rivaler, men den fungerar som en njutning.

Se även  Bästa snöskum 2022 | Auto Express

Köp nu från Amazon

Mothers 3 Clay Bars

För en lättanvänd lera behöver du inte leta längre än det här paketet, med tre 100g barer färdiga i en lämplig California Gold-gul, insvept i cellofan. Det skulle kunna användas för förvaring, men något slags fodral skulle vara bättre. Det ligger i mitten av priset, men det tjänar sin topp fyra-plats tack vare en fin prestanda på vårt grusiga tak. Förpackningen innehåller användbara instruktioner och information, plus droppvarningen.

Köp nu från Amazon

Autoglym Clay Detailing Komplett kit

 • Pris: runt £42
 • Kontakt: autoglym.com
 • Storlek: 100 g lera, 500 ml Rapid Detailer, 100 ml Super Resin Polish, mikrofiberduk
 • Betyg: 4 stjärnor

Autoglyms kostnad kan vara rejäl, men du får mycket för pengarna, och även om baren fortfarande fungerar i den högre delen av prisklassen, är den inte så illa som den kan verka. Tyget är av god kvalitet, detaljeraren kan användas för andra jobb, och veteranen Super Resin Polish gjorde bra poäng i vårt färgåterställartest. Satsen har en praktisk förvaringsburk och leran fungerade bra och slutade strax under vår topp två.

Köp nu från Halfords

Meguiars Smooth Surface Clay Kit

 • Pris: runt £40
 • Kontakt: meguiars.co.uk
 • Storlek: 180g lera, 473ml Quik Detailer, mikrofiberduk
 • Betyg: 4 stjärnor

Till skillnad från sin rivaliserande kit här, koncentrerar Meguiars sig på lera. Så i det – äntligen uppdaterade – paketet får du tre 60g lerstänger, en mikrofiberduk och Quik Detailer glidmedel. Tyget är av hyfsad kvalitet och leran lätt att använda. Den fungerar bra också, matchar Autoglym på vårt tak och kommer in till ett liknande pris. Mindre bra är cellofanförpackningen och avsaknaden av förvaringsväska, plus att vi inte kunde se en droppvarning.

Se även  Googles Android Auto får designförnyelse

Köp nu från Halfords

Alkemi Qube

Denna Qube hade en anständig prestanda för en finkvalitets lera som är designad för frekvent användning, men det var ett steg bakom de bästa. Två 50 g barer levereras i en snygg snäppstängd låda med endast minimala instruktioner och ingen droppvarning.

Köp nu från Alchemy Car Care

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button