Reviews

Bästa hopfällbara verktygsknivar och infällbara blad 2023

En brukskniv – ”Stanley-kniv” för många – har länge varit en viktig del av alla hemmekanikers eller gör-det-självs verktygslåda. De är billiga, ett lika mångsidigt verktyg som du hittar, och utbytesblad är universella och lättillgängliga.

Dagens gröda har vanligtvis ett system med snabbkoppling för att byta blad, medan vissa kommer med fällbara handtag och de flesta har infällbara blad. Vi har testat åtta hopfällbara och fasta knivar för att hitta vilka som ska finnas i din verktygsväska, men är resultatet entydigt?

Hur vi testade dem

Med tanke på att bladen är universella och kan bytas ut när originalen har slitits fokuserade vi på knivarnas användbarhet, funktionalitet och kostnad.

Nyckeln till en säker användning av en kniv är att det är lätt att byta ut gamla blad mot vassa utbyten och god ergonomi för att hålla tröttheten till ett minimum. Vi tittade på hur lätt det var att fälla ut knivar och avslöja blad.

För att bedöma stabilitet, komfort och grepp gjorde vi upprepade snitt till längder på 8 mm bränsleledning och mindre stel 19 mm värmeslang, plus ark av tjock kartong. Vi balanserade våra resultat mot priser från onlineåterförsäljare.

Dom

Lasern satte fart på alla våra tester, med suverän ergonomi och kontroll. För en kniv som gör en sak briljant är den oslagbar. Vi gillade ToughBuilts konstruktion och ingenjörsnivå, särskilt för jobb som sannolikt kommer att trubba blad efter blad. Halfords-kniven var en pristagare, men den var också ett nöje att hålla i med sin smarta design och taktila finish.

  1. Laser 3283 Utility/Snabbbyteskniv
  2. ToughBuilt Reload Utility Knife
  3. Halfords Quick Change Utility Knife

Recension

Laser 3283 Utility/Snabbbyteskniv

Lasern är ett bevis på att när det kommer till knivar är det bäst att ha ett unikt syfte: inga funktioner som du sällan kommer att använda, bara en väldesignad, ergonomiskt sund kniv som ligger bra i handen, är tillräckligt greppvänlig och erbjuder den perfekta storleken, tyngd och byggkvalitet för att leverera ett starkt köp på vilket material du än skär.

Se även  Lucid Air Luggage Test: Hur mycket bagageutrymme (och frunk)?

Det finns en skjutreglage i metall, plus en knapp för att snabbt byta blad och en andra för att avfyra ett fyrbladigt magasin i hälen. Bara avsaknaden av en trådskärare lät en exceptionell prestanda i våra tester.

Köp nu från Laser Tools

ToughBuilt Reload Utility Knife

Toughbuilt vid namn, tuff byggd av naturen: ingen annan kniv här känns så solid. Den har två magasin som är laddade som en polisspecifik Glock 17-pistol. Det är mer än bara en gimmick, eftersom var och en kan lagra 10 blad, även om det kräver försiktighet att sätta in dem i magasinet.

Gamla blad tas bort från knivspetsen med en knapptryckning och laddas sedan om genom att helt enkelt svepa upprullningsbrytaren fram och tillbaka. Det innebär inget fumlande med nya blad, så du använder alltid de vassaste. Kniven låg bra i handen och dess dimensioner gav utmärkt skärstabilitet.

Köp nu från Toolstation

Halfords Quick Change Utility Knife

Trots att de bara kostade en femma, imponerade Halfords vid nästan varje tur. Ja, den är byggd för en budget så den har inte tyngden av andra här, men den kostar hälften av det näst billigaste. I likhet med den vinnande lasern gillade vi enkelheten i driften och dess ergonomi.

Den är bland de mest bekväma att hålla i, med greppvänliga gummerade ytor upptill och nedtill, och den höljda wire-stripper-öppningen och förvaring för sex blad är praktiska handgrepp. Den bröt igenom våra skärningar i kartong och bränsleledning, men kämpade lite när den kapade den mer formbara värmeslangen. Med tanke på det låga priset är det ändå väldigt svårt att klaga.

Se även  Bästa biluthyrningssajterna 2023

Köp nu från Halfords

Silverline fällbar infällbar kniv

Silverline var vår topppresterande fällkniv. Med ett tjockt handtag och avfasade kanter runt bladets urtag, var det den mest bekväma av alla mappar som testades, och vi gillade det gummerade tumgreppet i spetsen av kniven också.

Med en skjutreglage för att öppna kniven är det minst okomplicerat här, men är fortfarande lättare att stänga än Stanley eller DeWalt. Trots prislappen känns den lika välbyggd som DeWalt, och medan locket till bladförvaringen känns lite tunn, är locket mycket lättare att öppna också.

Köp nu från Silverline Tools

Draper Soft Grip Trimkniv med ”Safe Blade Retractor”-funktion

Drapern är utan tvekan den säkraste kniven här, och bara det kommer att göra den till det bästa valet för många. Upprullaren är fjäderbelastad, så medan andra blad förblir exponerade när de släpps dras bladet automatiskt in, vilket gör det svårt att skära dig när du rotar i botten av en verktygsväska.

Men medan den seglade genom våra bränsleledningar och kartongsnitt upptäckte vi att bladet gled tillbaka in när vi tog oss an vår värmeslang. För lättare jobb är Draper utmärkt, men lika ergonomisk och bekväm som den är föll den i strid med vårt tuffare test. Det finns ingen intern bladförvaring heller.

Köp nu från FFX.co.uk

Minotaurus fällkniv

Den enklaste fällkniven i vårt test att fungera är också den billigaste. Kniven, från Toolstation märket Minotaur, kan öppnas med två händer, eller en genom att trycka på en knapp och snärta med handleden. Se bara till att ingen är i närheten om du gör det, för till skillnad från andra mappar här dras inte bladet tillbaka – vilket fick det att falla ner i beställningen.

Se även  2023 Mercedes-Benz GLC-Class Review: Högt pris och irriterande kontroller skadar mitten av Merc

Ändå, när den är utfälld, konkurrerar den med de största knivarna med fast handtag för storlek och är bekvämare än den lilla gummihylsan antyder. Den klarade alla våra skärtester och är en stark presterande för pengarna.

Köp nu från Toolstation

Stanley FatMax infällbar hopfällbar kniv

  • Pris: Runt £12
  • Betyg: 3,5. 5 stjärnor
  • Kontakt: screwfix.com

Vi hade stora förhoppningar på kniven från märket som gav verktyget dess namn, men den är bara inte så bekväm att hålla i under långa perioder, eller när det krävs ett hårt grepp. Det beror på att det finns några vassa kanter under det gula handtaget, där skärspetsen dras in och omkopplaren för bladförvaringslocket sticker ut lite för långt.

På den positiva sidan finns det en trådskärare, en gummerad dyna för pekfingret, bladen är lätta att sätta in och ta bort från förvaringsfacket, och den presterade bra i våra skärtester, även om bladet inte sticker ut lika mycket. långt som andra knivar här.

Köp nu från Amazon

DeWalt Infällbar Auto Load Folding Utility Knife

DeWalt är det bästa varumärket för många proffs, så vi blev förvånade över att se kniven falla fel i våra tester på liknande sätt som Stanley. Det gula handtaget är tufft, men tillverkat av obehagligt tunn metall som grävde sig in i våra fingertoppar. Spetsen på fickklämman är vass och sticker ut för mycket, och vikmekanismen är krånglig.

Bladförvaringslocket var också en riktig fingernagelbrytare, och vi tog till att öppna upp den med en skruvmejsel. Trots allt detta är det en mycket effektiv skärare och knivens affärsända är välbalanserad och känns byggd för att hålla.

Köp nu från ScrewFix

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button