Reviews

Bästa biluthyrningssajterna 2023

Med många bilister som känner sig i kläm när levnadskostnaderna ökar, blir det en växande attraktionskraft att sälja din bil och hyra en när du behöver den. Det finns inget behov av att försäkra eller beskatta bilen eller betala räkningar för ren luftzon.

Det finns dussintals hyrbilsleverantörer från globala aktörer till lokala företag. För vissa kommer tillgängligheten i närheten att vara nyckeln medan för andra kommer enkel bokning online med ett välkänt namn att tilltala.

Så vilken är den du ska vända dig till när du bestämmer dig för att äga en bil inte längre är något för dig, eller att affärsresan är bättre att göra med flyg och hyra ett fordon när du anländer? Vi satte åtta på prov för att ta reda på de högpresterande hyresgästerna.

Hur vi testade dem

Vi har fokuserat på de stora aktörerna som ägnar sig åt dagliga uthyrningar och affärsresor på en daglig basis. Vi letade efter dagliga hyreskostnader för en stadsbil som hämtas från Birminghams flygplats för att säkerställa att vi kunde jämföra likadana med liknande, plus resehubbar har bra allmänna kommunikationer.

Avgifter för försäkringsbefrielse och ytterligare eller unga förare övervägdes också. Ett stort antal uthyrningsställen plus en lättanvänd webbplats fick båda extra poäng.

Dom

Enterprise var den enastående artisten och det tar vårt bästa köp. Vi gillade webbplatsen och dess kostnader var konkurrenskraftiga över hela linjen, medan det stora antalet platser gör det till ett självklart val. Hertz kom väldigt nära, men ett tillägg för ung förare på £37,50 tappade marken.

Det var en nära uppmaning om tredjeplatsen, men Nationals webbplats var bara lite lättare att använda, med kringinformation lättare att få tag på än på Alamos.

 1. Företag
 2. Hertz
 3. Nationell

Recensioner

Enterprise Rent-a-Car

När det kommer till kostnader är Enterprise i klass med ett. Även om det är några pund dyrare att hyra en stadsbil, i det här fallet en Fiat 500 eller liknande, var ytterligare föraravgifter på £18,33 för flygplatssamlingar och £15,60 på andra ställen de lägsta. Och även om överskottsskydd fortfarande innebär att du betalar 100 £ i händelse av en skadeanmälan, kostar skyddet bara 20 £.

Se även  Ny BYD Seal 2023 recension

Vi fann Enterprises webbplats som en av de enklaste att använda, med så lite som fyra steg för att boka en bil. Billeverans och hämtning är gratis så länge det inte är till eller från en flygplats, och med 420 filialer har företaget större rikstäckande täckning än någon rival här.

Boka din nästa Enterprise-hyrbil genom att klicka här

Hertz

 • Pris: £56,42
 • Betyg: 4,5/5 stjärnor
 • Kontakt: hertz.co.uk

Med 347 filialer i Storbritannien kommer Hertz nära andra efter Enterprise när det gäller täckning. Kostnaden för att hyra vår stadsbil, i det här fallet en Kia Picanto eller liknande, var bara några ören mer än Enterprise, men extra och unga föraravgifter på totalt £52,50 kostade den vinsten.

Hertz är inte heller starka på leverans och hämtning, med en avgift på £25 enkel resa som endast är tillgänglig för Gold Plus-medlemmar – och från bara sju platser. Det går inte att boka online heller. Men företaget slog tillbaka marken med den enklaste webbplatsen här.

Boka din nästa Hertz hyrbil genom att klicka här

Nationell

Nationals webbplats går snabbt att boka, men du måste leta efter kostnaderna för ytterligare eller yngre förare. Att boka en Toyota Aygo eller liknande kostar cirka 10 pund mer än den billigaste, men de extra och unga förarens avgifter – och de 20 punden för att begränsa försäkringsrisken till 100 pund – matchar systermärket Enterprise.

National erbjuder inte leverans eller hämtning och har endast 40 filialer. Men dess Car Club-system kan tilltala yngre förare, med en åldersgräns på 19 – den lägsta här.

Boka din nästa National hyrbil här

Alamo

Det är en blandad uppsättning resultat från Alamo, främst för att dess webbplats verkar rotad i sitt amerikanska hemland. Det är svårt att hitta UK-specifik information, och termerna som används för klasser, som Intermediate SUV eller Compact Elite, är ovanliga.

Se även  Ford Escort MST red-rocket Mk1 recension

Men det råder ingen tvekan om värdet, med en test-bästa dagliga avgift för en Toyota Aygo eller liknande, medan dess £18,72 avgift för en extra förare är konkurrenskraftig. Det finns ingen avgift för ungdomar som kör en Aygo heller. Det är bara synd att det inte finns något leveransalternativ och avståendet på £19,91 minskar inte självrisken till noll om det finns ett krav. Bara 40 filialer i Storbritannien är förvånansvärt få för ett så stort varumärke.

Boka din nästa Alamo hyrbil här

Europcar

Kostnader skadar Europcars prestanda här, med en Fiat 500 eller liknande som kostar 92,48 pund tungvikt och tilläggsavgifter för en extra förare och yngre förare på totalt 53 pund. Men det finns fortfarande mycket att rekommendera någon annanstans, eftersom företagets minimiålder på 22 är den näst lägsta här, och kostnaden för att minska överskottet till noll är inte upprörande £30,24.

Leveranskostnaderna varierar, men våra exempeladresser visade sig vara konkurrenskraftiga, från 10 £. Det finns dock bara 111 filialer i Storbritannien, vilket är flera steg efter de bästa. Webbplatsen är smidig och enkel att använda, men det går inte att komma ifrån de grundläggande hyreskostnaderna.

Boka din nästa Europcar hyrbil här

Avis

 • Pris: £84,91
 • Betyg: 3/5 stjärnor
 • Kontakt: avis.co.uk

Avis visade sig vara avgjort mitt i tabellen när det gäller sina grundläggande hyreskostnader. En Hyundai i10 eller liknande kommer att ge dig tillbaka £84,91 per dag, och kombinerade extra kostnader och avgifter för unga förare kommer till totalt £59,32. Saker och ting går söderut när du tänker på att Avis Inclusive-systemet, som minskar försäkringsrisken till noll, höjer priset till £102,92.

Leveransavgifterna varierar, eftersom de kan vara bara 10 pund, men det är 1 pund per mil över 20 miles. Det största problemet är med själva webbplatsen, som kräver att du matar in alla dina detaljer igen om du trycker på bakåtknappen, och det finns en kontinuerlig hård försäljning för tillägg, vilket är frustrerande.

Se även  Peugeot 308 Hybrid Allure Premium: långtidstestgranskning

Boka din nästa Avis-hyrbil här

Budget

Med en hyresavgift på drygt 80 pund och konkurrenskraftiga kostnader på 12,99 pund för ytterligare förare och 32,50 pund för yngre förare, var Budget på väg mot ett anständigt resultat, trots att han bara hade 37 platser.

Men sidan blev sviken av företagets hemsida. Det var oklart om kostnaden för att minska ett självrisk för försäkring till noll, även om det vid ytterligare undersökning, som Avis, kostar £19,01 per dag. Vi tillgrep att ringa Budgets callcenter vid flera tillfällen och blev avbrutna eller spelade upp ett automatiskt meddelande om att det inte fanns någon att svara. Om vi ​​hade varit genuina kunder, skulle vi ha letat någon annanstans.

Boka din nästa Budget hyrbil här

Sixt

 • Pris: £101,98
 • Betyg: 3/5 stjärnor
 • Kontakt: sixt.co.uk

När det kommer till priser slutar Sixt stendöd sist i detta test, och med ganska stor marginal. En Fiat 500 eller liknande ger dig 101,98 £, 9,50 £ mer än den näst dyraste. Priset på £15,99 för en extra förare är konkurrenskraftigt, men en 21-åring kommer att debiteras ytterligare £94,80 för att sätta sig bakom ratten. Sixt har den yngsta åldersgränsen, men det har en brant kostnad.

Varumärkets 79 platser runt om i Storbritannien betyder att det är bättre än några av dess konkurrenter här, men en brist på insamling och leverans för privatkunder, plus en webbplats som inte är bättre än genomsnittet för användbarhet förhindrar en bättre prestanda totalt sett.

Boka din nästa Sixt hyrbil här

Har du nyligen hyrt en bil från något av företagen ovan? Berätta för oss om din upplevelse i kommentarerna nedan…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button