Reviews

Bästa bilfärgåterställare 2023

Om du använder maskintvättar eller kommersiella handtvättar, eller om din egen städning är mindre än rigorös, är det troligt att din lack har tusentals små repor och virvlar, som döljer färgen nedan. För att återställa den glansen kan du använda ett lack, men för tyngre skador är en färgåterställare vägen att gå. För djupare märken är en repborttagare nästa steg.

Att välja en färgåterställare är inte alltid lätt eftersom de ofta kallas polermedel, men våra prover är vad tillverkarna anser att deras virvelborttagningsmedel. I motsats till vårt test för repborttagningsmedel, där vi lägger till märken, reviderade vi detta test för att fokusera på finishen och hur väl varje produkt hanterar dessa små märken.

Hur vi testade dem

En motorhuv skars av och våra rivaler sattes igenom sina steg, med hjälp av en skumapplikator och en egen mikrofiberduk för att förhindra korskontaminering. Vi bedömde glansen efter 20, 40, 60 och 90 pass.

Vi fokuserade på att använda varje produkt för hand eftersom det är så de kommer att användas av gör-det-själv-betjänare. Flest poäng gick till mål, men vi tog även hänsyn till priset.

Dom

 1. Diamondbrite Diamond Cut
 2. Autobrite Direct Enhance
 3. Menzerna Final Finish 3000

Recensioner

Diamondbrite Diamond Cut

 • Pris: runt £8
 • Storlek: 500 ml
 • Kontakt: jewelultra.com
 • Betyg: 5 stjärnor

Vårt reviderade test passade Diamondbrite och dess ”begagnade bilpolish” eftersom det var i den ledande gruppen av artister på vår testmotorhuv. Med fördel kan Diamond Cut appliceras en sektion i taget eller på hela bilen innan putsning. Den syftar till att ta bort oxidation, ingrodd smuts och fina repor, och den lämnade en glansig finish i våra tester. Resultaten var mycket nära, vilket gjorde att det prissatta Diamond Cut kunde ta sig fram och ta en knapp vinst.

Se även  Däckrecensioner: bästa bildäck att köpa nu 2022

Köp nu från Diamondbrite

Autobrite Direct Enhance

Autobrite hävdar en Jaffa Cake-doft för Enhance, men den luktar ganska mycket som polish för oss. Vi håller med de flesta av de övriga påståendena på förpackningen, med tanke på att den hanterade klarlackdefekter bra och lämnade en slät finish. Den innehåller inga fyllmedel eller glasyrer, vilket gör att du kan välja din egen LSP (sistastegsprodukt). För de med satsen och expertis kan den även appliceras med maskinpolerare.

Köp nu från Halfords

Menzerna Final Finish 3000

Precis som Enhance innehåller Final Finish från Menzerna inga fillers, så du vet att ett förbättrat utseende kommer att hålla och inte försvinna i det första kraftiga regnet eller handtvätt. Den kan också användas för hand eller maskin och, med fördel, föreslår förpackningen hastigheten och dynan att använda. För hand lämnade den en anständig glans och var bland de ledande produkterna. Ett högt pris skadade dess chanser till totalseger, men detta var en imponerande testdebut av den tyska producenten.

Köp nu från The Ultimate Finish

Autoglym Super Resin Polish

 • Pris: runt £20
 • Storlek: 500 ml
 • Kontakt: autoglym.com
 • Betyg: 4,5 stjärnor

En perfekt uppsättning resultat på vår skrotgårdshuv får branschveteranen Super Resin Polish att ta den sista platsen i vår topp fyra. Det är lätt att förstå varför, för många bilägare, det är den bästa poleringen – den lämnade en glansig finish med liten ansträngning. Det var en toppprestation, men till ett högt pris, vilket nästan tappade det från våra topp fyra. Formulan innehåller även vax för att ge en skyddande kostnad, men detta är i första hand ett lack och det gör det jobbet bra.

Se även  BMW X3 recension | Auto Express

Köp nu från Halfords

Hämmar små föroreningar din färgrestaurering? Kolla in de bästa lerbarerna att köpa…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button