Nyheter

Base Tesla Model 3 kvalificerar nu också för $7 500 skatteavdrag

Basen av Tesla Model 3 kvalificerar nu för hela $7 500 federal EV-skatteavdrag, och ansluter sig till andra Model 3-varianter.

På fredagen noterade Tesla-fans att när Tesla byggde en basmodell 3, indikerade Tesla att den var berättigad till en kredit på $7 500. Vid den tiden indikerade EPA FuelEconomy.gov-listan över kvalificerade fordon att modellen och en del av sortimentet endast var berättigade till $3 750, och Biltips Reports kontaktade EPA för kommentarer.

Från och med tisdagen, utan ytterligare bekräftelse från EPA, uppdaterades sidan för att indikera att hela Model 3-sortimentet nu är berättigat till hela beloppet.

Tesla-modeller som kvalificerar sig för en federal EV-skatteavdrag från juni 2023

När den federala regeringen först listade kvalificerade fordon i april, kunde bara de som fick Model 3 Performance göra anspråk på hela $7 500. Men nu är hela uppställningen kvalificerad, enligt FuelEconomy.gov. Det sortimentet inkluderar den grundläggande bakhjulsdrivna Model 3 och fyrhjulsdrivna Model 3 Performance och Model 3 Long Range.

Detta är inte den enda justeringen som gjorts av listan över kvalificerade fordon sedan den först tillkännagavs. Bara några dagar efter att listan släpptes bekräftade Volkswagen att alla 2023 ID.4-modeller kvalificerar sig för hela $7 500 kredit. En övergång till lokal montering av fordon på USA-marknaden, såväl som lokala batterikällor, tillåter det.

2023 Tesla Model 3

2023 Tesla Model 3

Basmodellen 3 börjar för närvarande på $41 630 före krediten, så detta ger den ett effektivt pris under $35 000 om köpare kvalificerar sig för hushållsinkomstrestriktioner.

För att kunna göra anspråk på hela beloppet på basmodell 3, med litiumjärnfosfatceller (LFP) måste Tesla ha bytt inköp av LFP-celler till en amerikansk handelspartner – inte Kina. För närvarande tillverkas LFP-celler för elbilar inte i USA i någon skala, men en fabrik i Michigan som tillverkar dem är nyckeln till Fords planer för överkomliga elbilar.

Se även  Ford patenterar flyttbart bord för fordon

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button