Nyheter

Aurora självkörande lastbilstjänst lanseras 2024

Aurora Innovation, den självkörande teknikstartupen som grundades av Chris Urmson, en av de ursprungliga ingenjörerna av Google Self-Driving Car Project som så småningom blev Waymo, planerar att lansera en tjänst som ger tillgång till helautomatiska semitrailerbilar så snart som 2024, sa företaget denna månad.

Tjänsten kommer att gå under namnet Aurora Horizon och till en början trafikera en rutt mellan Dallas och Houston. Aurora kommer att etablera terminaler vid varje slutpunkt där en trailer kan levereras och hämtas av en mänsklig förare för transport till en slutdestination.

Aurora sa att tjänsten kommer att vara helt skalbar och gradvis utökas till fler platser. Företaget sa att eftersom lastbilarna kommer att vara förarlösa kan de köra dygnet runt och endast stanna för tankning, lastning och underhåll. Företaget gav ett exempel på att en trailer transporterades mellan Dallas och Los Angeles på mindre än 24 timmar.

Aurora kommer att erbjuda tjänsten via prenumeration, och sa att den kommer att ge kunder, vanligtvis vagnparksoperatörer, en mer pålitlig, mer förutsägbar och kostnadseffektiv självkörande tjänst för att komplettera befintliga team av mänskliga förare.

Lastbilarna kommer att köra Auroras eget Aurora Driver självkörande system, som består av både mjukvara och hårdvara, och som uppdateras över tid för att göra det mer robust. Aurora sa att systemet använder AI som har tränats på allmänna vägar och i virtuella tester som utsätter det för sällsynta scenarier, och att nya scenarier kan läggas till systemets databas för att kontinuerligt förbättra den.

Aurora Driver är klassad på nivå 4 på SAE-skalan för självkörande förmåga. Detta innebär att den kan köra på egen hand under långa perioder under specifika förhållanden, den typiska är inom ett geofencerat område med tillräcklig kartdata. Nivå 5 är det yttersta målet, där en självkörande bil kan hantera alla samma förhållanden som en människa.

Aurora planerar också en robotaxitjänst som ska heta Aurora Connect, som företaget för närvarande utvecklar i samarbete med Toyota.

Aurora arbetar också med billeverantören Continental som kommer att hjälpa till att utveckla och så småningom leverera nästa generations hårdvaruuppsättning, inklusive sensorer och datorer, för Aurora Driver. Continental kommer att integrera dessa hårdvarukomponenter i kapslar som kommer att levereras till Auroras fordonstillverkningspartners, med start 2027.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button