Reviews

Audi Q7 recension 2023 | Auto Express

Audi Q7 är en av de bästa lyx-SUV:arna på rea; kapabel att ta sig an liknande moderna rivaler som BMW X5 och Mercedes GLE, samtidigt som de håller sig mot premium 4×4 som Range Rover Sport. Den är bra att köra också, och blandar sakkunnigt en plyschtur med säkert grepp, grepp och kroppskontroll.

Den kavernösa interiören erbjuder gott om plats för sju och alla modeller är välutrustade, men laddhybridmodeller ingår inte längre i Q7-sortimentet i Storbritannien.

Om Audi Q7

Även om en senkomling till premium-SUV-klassen gjorde Audi Q7 verkligen ett intryck när den kom. Originalet, som lanserades 2007, stack ut tack vare dess imponerande dimensioner och rymliga sjusitsiga layout, där de flesta av konkurrenterna endast var femsitsiga.

Sedan, 2015, kom andra generationens Q7. Q7 Mk2 erbjuder samma kvalitetsnivåer som originalet, men i ett mindre tungt paket. Det var också den första modellen som använde VW-gruppens MLB-plattform och delade sin grundstruktur med Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg och till och med Lamborghini Urus. Alla dessa modeller är dock differentierade av sitt eget unika DNA, och Audi drar nytta av det tyska märkets image och fokus på teknik.

Q7 fick en omfattande uppdatering 2019 – ett skarpare utseende och lyxigare interiör introducerades tillsammans med nya mildhybridbensin- och dieselmotorer. Ett infotainmentsystem med dubbla skärmar dominerar den omgjorda interiören och det finns fokus på högteknologisk lyx; Audi gjorde dessa ändringar för att se till att dess största SUV höll jämna steg med nyckelrivaler som Mercedes GLE, BMW X7 och Range Rover Sport. Andra konkurrenter inkluderar BMW X5, Land Rover Discovery, Lexus RX och Volvo XC90.

Se även  Skoda Enyaq iV recension 2023

Under en tid erbjöd Audi två plug-in hybridversioner av sin sjusitsiga SUV med märket 55 TFSI e och 60 TFSI e. De är inte längre tillgängliga att beställa i Storbritannien, men vi kan se en eller båda återvända eftersom Q7 kommer att få en andra ansiktslyftning inom en snar framtid för att förlänga dess livslängd.

Fler recensioner

Bilgruppstest
Vägprover
Begagnade bilprov

Men för närvarande består standardmotorprogrammet av två dieslar och en bensin – 45 TDI, 50 TDI respektive 55 TFSI. Dieslarna är mild-hybrid 3,0-liters V6-enheter med 228bhp och 282bhp; bensinen använder också en 3,0-liters V6:a med mild hybridteknik och ger 335 hästkrafter. Den toppklassiga SQ7 drivs av en kraftfull 4,0-liters V8-bensin, som ger 500 hk – även om tidigare SQ7:or hade en vridmomentstark dieselmotor.

Det finns tre utrustningsnivåer som erbjuds: S line, Black Edition och Vorsprung. Standardutrustningen är generös, med LED-strålkastare, adaptiv luftfjädring, Audi Drive Select och läderklädsel ingår. Audis MMI Navigation Plus infotainmentsystem fungerar över totalt tre displayer – två i mitten och en bakom ratten i stället för traditionella urtavlor. Det finns också en bra nivå av säkerhetsfunktioner, inklusive en backkamera, farthållare, automatisk nödbroms och allround parkeringssensorer. Android Auto och Apple CarPlay är också standard i hela sortimentet.

Behöver du sälja din bil?

Hitta ditt bästa erbjudande från över 5 000+ återförsäljare. Det är så enkelt.

S line-bilar får ett unikt utseende med mer karossfärgade exteriördelar och 20-tums legeringar; inuti finns uppgraderad läderklädsel och en sportigare ratt för att bara nämna några ändringar. Black Edition-bilar hoppar över till 21-tums legeringar och får en sportigare adaptiv luftfjädring, medan en smula mörka exteriördetaljer ger ett mer aggressivt utseende. Toppspecifika Vorsprung-modeller behåller ett liknande utseende, men får en enorm mängd extra teknik inuti – men du betalar mer än £84 000 för förmånen.

Vanliga frågor

Audi Q7 är en av de bästa lyx-SUV:arna som för närvarande säljs. Den har massor av teknik, plats för sju personer och den är också bra att köra.

Q7 är en sjusitsig om du väljer TFSI-bensin- eller TDI-dieselmodellerna, men den numera nedlagda laddhybriden TFSI e hade bara fem platser på grund av sitt batteripaket.

Laddhybriden Audi Q7 TFSI e finns inte längre att beställa i Storbritannien, även om de vanliga bensin- och dieselmotorerna i Q7 nu är utrustade med mild-hybrid-teknik.

För en alternativ recension av den senaste Audi Q7 SUV, besök vår systersida carbuyer.co.uk…

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button