Nyheter

Audi och SAIC samarbetar i utvecklingen av elbilar

Audi kommer att samarbeta med SAIC, Kinas största biltillverkare, om utveckling av elfordon.

Flytten bekräftades av SAIC på torsdagen i ett uttalande till Bloomberg.

”Alla intressenter är överens om att den kinesiska bilmarknaden är mitt uppe i den största omvandlingen i sin historia, därför kommer vi gemensamt att arbeta på ett strategiskt tillvägagångssätt som garanterar vår framtida framgång,” sa SAIC.

Inga ytterligare detaljer om partnerskapet avslöjades men Reuters, med hänvisning till anonyma källor, rapporterade förra veckan att Audi var ute efter att använda en SAIC-plattform för att påskynda utvecklingen av sina egna elbilar för den kinesiska marknaden, närmare bestämt plattformen för ett SAIC premium EV-märke känt som IM.

Kina är Audis största marknad men biltillverkaren tappar marknadsandelar och dess nuvarande elbilssortiment har inte lyckats hitta dragkraft. Audi erbjuder två elbilar i Kina, Q4 E-Tron och Q5 E-Tron, båda baserade på moderbolaget Volkswagen Groups MEB-plattform.

Audi levererade drygt 3 000 elbilar i Kina under första kvartalet, jämfört med de mer än 21 000 som BMW levererade och mer än 137 000 som Tesla levererade under samma tid.

Audi har nya elbilar på väg, som Q6 E-Tron, men fordonen möter förseningar på grund av mjukvaruproblem.

Audi utsåg i juni en ny vd.

SAIC har redan joint ventures i Kina med VW Group, såväl som General Motors. VW Groups joint venture går tillbaka till 1985 och sköter viss produktion åt Audi.

Se även  Tillförlitlighet för laddare i USA, Toyota hybridproduktion, Silverado EV WT vs. F-150 Lightning Pro: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button