Nyheter

Audi lägger till mer kraftfulla versioner av sina RS 6 och RS 7

Audi kommer att erbjuda mer kraftfulla versioner av sin RS 6 Avant vagn och RS 7 Sportback lucka från och med i höst.

De nya versionerna bär prestandabeteckningen och deras effekt ökar med 30 hk till en ny total på 621 hk.

Båda kommer som 2024-modeller, med RS 6 Avant Performance som kostar från $126,895 och RS 7 Sportback Performance på $128,895. Båda siffrorna inkluderar en destinationsavgift på 1 095 USD.

Audi avslöjade prestandaduon i höstas, och inför deras lansering i USA kommer Audi att erbjuda speciella bronsversioner exklusiva för denna marknad. Bronsutgåvorna kommer att vara begränsade till 75 enheter för RS 6 Avant Performance och 50 för RS 7 Sportback Performance.

2024 Audi RS 6 Avant Performance

2024 Audi RS 6 Avant Performance

2024 Audi RS 6 Avant Performance

2024 Audi RS 6 Avant Performance

2024 Audi RS 6 Avant Performance

Bilarna i bronsutgåvan kommer uteslutande i svart färg med kristalleffekt matchad med 22-tumshjul i matt guldfinish. De kommer också att ha många tillgängliga föremål som standard, inklusive ett Valcona-läderpaket, ett Bang & Olufsen-ljudsystem, svarta exteriöra detaljer och toppfartsbegränsaren höjd till 174 mph. Audi har inte sagt hur mycket bilarna i bronsutgåvan kommer att kosta.

Drivlinan är gemensam i alla versioner, särskilt en dubbelturboladdad 4,0-liters V-8. Med den extra kraften uppskattar Audi 0-60 mph acceleration kommer att ta bara 3,3 sekunder, eller 0,2 av en sekund snabbare än tidigare. Topphastigheten är begränsad till 155 mph, även om bilarna i bronsutgåvan får gränsen på 174 mph.

Audi uppdaterade också den mekaniska självlåsande mittdifferentialen. Den är mindre och lättare än tidigare, och Audi säger att den kommer att bidra till att leverera mindre understyrning vid gränsen. Justeringar av den 8-växlade automatiska växellådan ger också snabbare växlingstider. Ingenjörer tog också bort en del ljudisoleringsmaterial för att släppa in mer motorljud i kabinen, och för ytterligare spänning kan köpare lägga till ett sportavgassystem.

Se även  BMW Dune Taxi elektrisk terrängbil teasad med 536 hk

Inuti har tillgängliga förpackningar grå, röd eller blå accenter, tillsammans med en blandning av Alcantara och mikrofiber. Det finns också en skiftindikator i det digitala instrumentklustret. När 8-växlad auto är i manuellt läge ändras varvtalsdisplayen från grönt till gult till rött och blinkar även för att indikera den optimala tiden för att växla. Att välja Launch Control signalerar också det perfekta ögonblicket för att accelerera från linjen, via nya trafikljusikoner.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button