Nyheter

Återförsäljaruppmärkningar av hybrider kan radera ägandekostnadsfördelar

Återförsäljarnas påslag på hybridbilar – plug-in eller inte – blir brantare, vilket kan upphäva minskningen av ägandekostnaderna som deras ökade bränsleeffektivitet ger.

CarsDirect rapporterar att en återförsäljare i Kalifornien har lagt till ett prispåslag på 10 995 $ till den omdesignade 2023 Toyota Prius Prime plug-in hybriden, vilket bringar det annonserade priset från 36 649 $ till 50 644 $ före skatter och avgifter, såväl som eventuella återförsäljartillägg.

En annan återförsäljare i Kalifornien har lagt en fast prispåslag på $3 000 på varje Honda Accord Hybrid och Honda CR-V Hybrid i lager, men tillämpar inte påslag på icke-hybridversioner, enligt CarsDirect.

2023 Honda Accord Hybrid

Vissa hybrider får också högre räntor, rapporterar CarsDirect. Enligt en återförsäljarbulletin erbjuder Hyundai priser så låga som 0 % APR för icke-hybridversioner av Tucson och Santa Fe, men en mycket högre APR på 5,99 % på hybrid- och plug-in-hybridversionerna.

Dessa markeringar kan radera ägandekostnadsfördelarna med hybrider. Förutom bättre bränsleekonomi än motsvarande icke-hybridmodeller, har hybrider haft lägre reparationskostnader totalt sett jämfört med icke-hybrider, många år tillbaka i tiden. En studie från 2015 visade att hybridreparationer redan blev billigare jämfört med andra bilar. En studie från 2020 fann att låga ägandekostnader var en del av anledningen till att Toyotas hybridägare behåller sina fordon så länge.

Hyundai Tucson Plug-In Hybrid 2023

Hyundai Tucson Plug-In Hybrid 2023

Priserna på begagnade hybrider eller alla typer steg förra året och har ännu inte lagt sig till sina tidigare nivåer, så det kanske inte är ett lönsamt alternativ till uppmärkta nya bilar. På den nya fordonsfronten, om du kan navigera i markeringarna, finns det några imponerande ägarkostnadsvärden som packar 40 mpg och fyrhjulsdrift för under $30 000. Och att dra nytta av hybridernas Eco-läge kan bidra till att ge återbetalning snabbare genom att maximera mpg.

Se även  De bästa manuella bilarna du kan köpa idag

För många shoppare kommer dock elbilar att ha den lägsta ägarkostnaden på lång sikt. För tillfället verkar det finnas fler erbjudanden på elbilar också, även om det alltid kan ändras.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button