Nyheter

Aston Martin för att behålla mittmotorbilar som specialerbjudanden med låg volym

Aston Martins nuvarande ledarskap kommer att vända på en tidigare plan att introducera en superbil i mitten av motorn som en permanent fixtur i sortimentet, har biltillverkarens ordförande avslöjat.

I en intervju med Autocar som publicerades på torsdagen sa Aston Martins ordförande Lawrence Stroll att framtida mellanmotormodeller kommer att förbli haloprodukter i begränsad upplaga, liknande den nuvarande Valkyrie-hyperbilen och den kommande superbilen Valhalla.

Han sa att volymen för sådana produkter inte var lika viktig som deras lönsamhet och exklusivt, och att de därför inte kommer att bli ”normala” erbjudanden i sortimentet.

Innan Stroll tog över tyglarna på Aston Martin i början av 2020, planerade biltillverkaren att följa upp Valhalla med en ny mellanmotors superbil förhandsgranskad av Vanquish Vision-konceptet som visades först 2019. Det var för att packa en V-6 och tävla mot liknande modeller från rivalerna Ferrari och McLaren.

Aston Martin Vanquish Vision-koncept, med tillstånd från Jill Ciminillo

Det är inte klart om en Vanquish i mitten av motorn fortfarande är en del av Aston Martins planer. Det är möjligt att Aston Martin fortfarande kommer att använda namnskylten för en planerad efterträdare till DBS Superleggera, eftersom Vanquish alltid har varit en frontmotor grand tourer.

I sin intervju med Autocar sa Stroll att Valhalla, som är beräknad till 2024, kommer att vara begränsad till 999 enheter, alla coupéer. En ytterligare serie av cabriolet är möjlig.

Bilen, som kan bära en prislapp som närmar sig 1 miljon dollar, kommer att bli Aston Martins första laddhybrid. Dess drivlina kommer att kombinera den nuvarande Mercedes-Benz AMG-källan V-8 Aston Martin använder i olika modeller, med ett par elmotorer (en på varje axel) för en toppeffekt på 937 hk.

Se även  Audis tidigare vd Rupert Stadler dömdes för dieselskandal

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button