Nyheter

Aston Martin firar F1-framgångar med speciella DBX707

Vi har bara fem omgångar kvar till världsmästerskapet i Formel 1 2023, men Aston Martin firar redan sin framgång den här säsongen med en specialversion av DBX707 super-SUV.

Tillgänglig för 2024 års modell, den nya Aston Martin DBX707 AMR23, namnet lånat från Aston Martins 2023 F1 racerbil, har en design som efterliknar utseendet på DBX707 som fungerar som den officiella F1-medicinbilen. Blandningen av gröna och gula färger är också en vink till färgen på Aston Martins F1-bil.

Den yttre färgen är en nyans som kallas Podium Green, och den är kombinerad med en annan grön, Aston Martin Racing Green, för bromsoken. Aston Martin hänvisar till de gula accenterna som Lime, som fortsätter på det gröna temat, samtidigt som utseendet på utsidan kompletteras med ett par Q by Aston Martin stänkskärmsmärken.

Lime-färgen upprepas inuti som kontrastsömmar och förenas av sätesklädsel som kombinerar svart och grönt läder. Ryggstöden är gjorda av kolfiber. En sista touch är ”AMR23”-skript på dörrtrösklarna.

Ingen förändring har gjorts på mekaniken. DBX707 drivs av en turboladdad 4,0-liters V-8 som är trimmad för att leverera 697 hk. Officiella prestandakrav för SUV:n inkluderar en 0-60 mph-tid på 3,1 sekunder och en topphastighet på 193 mph.

Aston Martin tar för närvarande emot beställningar för 2024 DBX707 AMR23 Edition. Biltillverkaren har inte sagt hur många som kommer att finnas tillgängliga.

Aston Martin har visat sig vara en överraskningskraft under F1-säsongen 2023, delvis tack vare nyrekryteringen Fernando Alonso. Den dubbla världsmästaren har tagit plats i fyra av de fem loppen den här säsongen och slutat trea vid varje tillfälle. Som ett resultat är Alonso för närvarande trea i förarnas ställning medan Aston Martin är rankad tvåa i konstruktörernas ställning, bakom Red Bull Racing.

Se även  Mercedes kommer att ta med en elektrisk lyxbil till USA

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button