Nyheter

Aston Martin erbjuder nya motorer till sina gamla bilar

Även om det finns en växande trend att lägga till elektriska motorer och batterier till klassiska bilar, kommer många ägare att försöka behålla den ursprungliga körkänslan som bara en förbränningsmotor kan leverera, förmodligen i decennier framöver.

För att tillgodose dessa köpare erbjuder Aston Martin Works, Aston Martins klassiska bilavdelning, motorblock, cylinderhuvuden och transmissioner för en mängd olika modeller, inklusive DB4, DB5, DB6 och utvalda V-8-modeller från 1960-talet och 70-tal.

Aston Martin har utvecklat nya verktyg för att tillverka många av delarna, som biltillverkaren sa matchar originalspecifikationerna. Men i vissa fall arbetade biltillverkaren med originalleverantörer för att återskapa delar. Transmissionerna är ett nyckelexempel och de levereras av tyska ZF.

”Arvsavdelningen hos växellådsleverantören ZF, till exempel, var ovärderlig för att hjälpa till att återskapa originalspecifika växellådor,” sa Paul Spires, Aston Martin Works president, i ett uttalande.

Aston Martin Works erbjuder klassiska drivlina delar

Delarna kommer med dokumentation som intygar att de är officiella delar, vilket kan vara avgörande för ägare som vill behålla sin bils härkomst. Aston Martin erbjuder till och med sitt eget härkomstprogram känt som Aston Martin Assured Provenance, som har körts sedan 2015.

Tillgången på klassiska delar kommer också att göra det möjligt för ägare som gillar att regelbundet köra sina bilar möjligheten att lagra delar med matchande nummer och ersätta dem med moderna delar, så att bilarna kan köras utan rädsla för att förstöra originalen och eventuellt försämra andrahandsvärdet. vägen.

Se även  Lamborghini Urus Performante recension - Lista över exotiska bilar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button