Luxury car

Aston Martin DBX707 AMR23 Edition tar på sig en Formel 1-dräkt

Aston Martin firar en framgångsrik start på 2023 års Formel 1-säsong genom att släppa en begränsad version av DBX707. Kallas AMR23 Edition, superbilen på 697 hästkrafter på styltor får en iögonfallande exteriördesign inspirerad av märkets Formel 1-bil.

Du behöver inte vara en erfaren bilspotter för att skilja AMR23 Edition från den vanliga produktionen DBX707. Designad av Q, Aston Martins interna personaliseringsavdelning, sticker den ut med Podium Green-färg, limefärgade exteriöraccenter inspirerade av de som också syns på företagets Formel 1-bil, och Aston Martin Racing Green bromsok. Subtila skärmmonterade Q-emblem kompletterar utseendet.

Interiören får också en makeover. Sätena är klädda i tvåfärgat Inspire Sport Duotone Onyx Black och Eifel Grönt läder, det finns limefärgade kontrastsömmar och kolfiberdetaljer överallt. Dörrtrösklarna har också AMR23-logotypen.

Förvänta dig inte att hitta Formel 1-liknande kraft under huven, även om DBX707 inte precis saknas i denna avdelning till att börja med. Kraften kommer från en dubbelturboladdad, 4,0-liters V8:a lånad från Mercedes-AMG och finjusterad för att utveckla 697 hästkrafter vid 6 000 rpm och 663 pundfots vridmoment vid 4 500 rpm. Den åttacylindriga automatiska växellådan är fastskruvad och skickar DBX707 från noll till 60 mph på 3,1 sekunder och vidare till en toppfart på 193 mph. Standarddrivaxeln i kolfiber utan mittlager sparar vikt.

2023 Aston Martin DBX707 AMR23 Edition är till försäljning nu. Pris- och produktionssiffror har inte offentliggjorts ännu, men förvänta dig inte att det kommer att bli billigt. För sammanhanget börjar den vanliga produktionen DBX707 på cirka 292 000 $, en premie på 70 000 $ jämfört med den vanliga DBX. Och om det Formel 1-inspirerade utseendet inte är tillräckligt hardcore, finns det alltid eftermarknaden. Mansory tillverkar en DBX med ett love-it-or-hate-it bodykit som inkluderar bredare stänkskärmar och två (!) spoilers och en kraftigt modifierad 800-hästkraftsutveckling av den dubbla turboladdade 4,0-liters V8-motorn.

Se även  Ny cabriolet på ingångsnivå tar form

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button