Nyheter

Alpine A424 LMDh avslöjat, börjar tävla 2024

Alpine avslöjade på fredagen sin nya LMDh-racerbil som kommer att tävla i den främsta Hypercar-klassen i World Endurance Championship från 2024.

Bilen heter A424 (versionen som visas är ett koncept, som Alpine betecknar som en Beta), och den drivs av en turboladdad 3,4-liters V-6 och en enkel elmotor. Enligt LMDh-reglerna måste drivlinans effekt begränsas till 670 hk.

LDMhs regler kräver också att team använder donatorchassier från en av fyra leverantörer i ett försök att hålla locket på kostnaderna. Alpines A424 använder ett chassi från Oreca.

De nya LMDh-bilarna tävlar tillsammans med LMH-bilar i Hypercar-klassen, med Balance of Performance-regler som används för att ge en jämn spelplan. Några av de andra biltillverkare som redan tävlar i Hypercar-klassen inkluderar Ferrari, Porsche och Toyota. Lamborghini kommer också att gå med i striden 2024 med en egen LMDh racerbil.

Alpine A424 Beta LMDh racerbil

Alpine har åtagit sig att tävla minst fyra säsonger med en LMDh i Hypercar-klassen och planerar att ställa två bilar per säsong, i nära samarbete med sin nuvarande uthållighetsracingpartner, Signatech.

Biltillverkaren tävlar för närvarande i den mindre LMP2-klassen i World Endurance Championship, men har tidigare tävlat i Hypercar-klassen med en gammal LMP1-racerbil.

Även om LMDh-bilar också är berättigade till GTP-klassen i IMSA SportsCar Championship, planerar Alpine inte att ta sig an den nordamerikanska serien när som helst snart. Istället förlitar man sig på sitt Formel 1-program för att skapa medvetenhet i USA inför en eventuell lokal lansering. Alpine har inte åtagit sig att sälja bilar i USA men har släppt stora tips.

Alpines enda vägbil för närvarande är en mittmotorsportbil känd som A110. Alla framtida modeller kommer att vara elektriska, med den första Alpine EV beräknad 2024. Det kommer att vara en produktionsversion av A290 Beta hot hatch som visades tidigare i år.

Se även  Electric GT kommer med över 1 200 hk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button