Nyheter

Alpine A290 Beta kommer att förhandsgranska den elektriska varmluckan som kommer 2024

Det franska prestandamärket Alpine är nära att avslöja ett koncept som förhandsgranskar den första medlemmen av dess framtida elpark.

Konceptet heter A290 Beta, och teaserbilder som släpptes på fredagen bekräftar att det är en halvkombi. Produktionsversionen är beräknad till 2024 och tros vara en trimmad version av moderbolaget Renaults kommande 5 halvkombi inspirerad av den ursprungliga 5:an från 1970-talet, såld i USA som Le Car.

A290 Beta-konceptet kommer att göra sin debut den 9 maj vid ett event i Storbritannien som presenteras av Alpine CEO Laurent Rossi och designchefen Antony Villain.

Konceptets ankomst kommer också att markera starten på nästa utveckling i Alpines namnstrategi, där den första siffran i en tresiffrig numerisk del av ett fordons namn anger fordonets storlek och position, medan de återstående två siffrorna anger fordonet som antingen en sportmodell eller livsstilsmodell. Sportmodeller kommer att använda en 10, som den nuvarande sportbilen A110, medan livsstilsmodeller som den kommande luckan kommer att använda en 90, vilket resulterar i A290-namnet för produktionsversionen.

Teaser för Alpine A290 Beta-koncept som debuterar den 9 maj 2023

Alpine är känt för att arbeta på en kompakt crossover och en elektrisk efterföljare till A110, med utgång runt 2025 respektive 2026. A110-efterträdaren kommer att använda en plattform som utvecklas av Lotus för en sportbil som sannolikt kommer att sluta som en Elise-efterträdare. Alpines lucka och crossover kommer att använda plattformar från Renault Nissan Mitsubishi Alliance.

Alpine har också antytt två större crossovers som sannolikt sitter i samma segment som Porsche Macan och Cayenne. Dessa förväntas komma från 2027 och använda plattformar från Zhejiang Geely.

Se även  Startups satsar på snabbare laddningsbatterier för elbilar som ett motgift mot tunga, dyra paket

Dessa större crossovers kommer att vara avgörande för att utöka försäljningen av Alpine till USA och Kina, även om en lansering på dessa två nyckelmarknader inte har bekräftats.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button