Nyheter

Alpine A110 R Le Mans firar den franska racens hundraårsjubileum

Alpine har avslöjat en specialversion av sin A110 sportbil för att markera årets 100-årsjubileum av 24 Hours of Le Mans.

Den nya A110 R Le Mans-utgåvan avslöjades på onsdagen på Le Mans Circuit de la Sarthe och togs ut på racerbanan av racerföraren Sophia Flörsch. Bara 100 kommer att byggas och orderböckerna öppnar på torsdag, har Alpine bekräftat. Priset är satt till 140 000 euro (cirka 150 000 dollar).

A110 R Le Mans är baserad på Alpines hardcore A110 R som debuterade i höstas. Bilen drivs av samma mittmonterade 1,8-liters turbo-4 som finns i andra A110-varianter, och levererar en toppeffekt på 296 hk. Som alla A110-varianter skickar A110 R Le Mans sin drivkraft till bakhjulen via en 7-växlad dubbelkopplingsautomat.

Unikt för det är kombinationen av vitt för huvudkroppen och blått för accenterna. Den blå färgen sträcker sig till A110 R:s vanliga kolfiberhjul, såväl som bromsoken, bakre vingplattor och olika Le Mans-logotyper som skräpar ner bilen. En liten fena är också fäst vid det bakre kolfiberhöljet som en nick till den centrala fenan som vanligtvis finns på sportprototyper i Le Mans-stil.

För interiören har nackstöden på de vanliga Sabelt-skopsätena en Le Mans-logotyp, och layouten på Circuit de la Sarthe är lasergraverad på solskyddet.

Prestandasiffrorna inkluderar en tid på 0-62 mph på 3,9 sekunder och en topphastighet på 177 mph.

Årets 24 Hours of Le Mans körs i helgen. Alpine kommer också att presentera sin LMDh-racerbil vid sidan av evenemanget som kommer att tävla från 2024 i FIA World Endurance Championship, serien vars höjdpunkt är Le Mans-loppet.

Även om Alpine för närvarande inte är verksamt i USA, finns det allt fler bevis för att varumärket planerar att lansera här så småningom. Dess VD i januari sa att försäljningen i USA är ett viktigt mål för varumärket. Rapporter följde sedan i februari om att Alpine kan komma att samarbeta med återförsäljargruppen AutoNation för att sälja bilar i USA, och senare denna månad kommer en speciellt förberedd A110 att ta sig an Pikes Peak International Hill Climb.

Se även  2023 Mercedes EQE 350+ 4Matic SUV surfar på den elektriska vågen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button