Nyheter

Alla fyra Audi elektriska stadsjeepar uppnår högsta IIHS-säkerhetsklassificeringar

Varje elektrisk SUV från Audi har fått den högsta utmärkelsen Top Safety Pick+ från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Säkerhetspriset gäller alla Audi elektriska stadsjeepar av nuvarande modellår, inklusive Audi Q4 E-Tron 2023 och Q4 Sportback E-Tron, samt 2024 Audi Q8 E-Tron och Q8 E-Tron Sportback. Q8 E-Tron-modellerna är uppdateringar av E-Tron SUV och Sportback, som också fick Top Safety Pick+-betyg som 2023-modeller.

2024 Audi Q8 E-Tron

För att få utmärkelsen Top Safety Pick+ måste fordon uppnå högsta betyget ”Bra” i IIHS:s uppdaterade sidokrocktest, och ha automatiska nödbromsar som får betyget ”Avancerat” eller ”Superior” i både dag- och natttest för fotgängare. Det är utöver höga betyg i alla andra krocktester, såväl som strålkastarbetyg över genomsnittet som krävs för att få utmärkelsen Top Safety Pick i mellanklass.

Lanseras som 2024-modeller, Q8-familjen bär över alla de goda sakerna – inklusive säkerhetsbetyget – från den tidigare E-Tron SUV- och Sportback-familjen, men med mer körräckvidd (Audi uppskattar 300 mil, även om EPA-betyg inte har publicerats) och något skärpt hantering. E-Tron SUV var den första elbilen som fick utmärkelsen Top Safety Pick+ 2019.

2023 Audi Q4 E-Tron

2023 Audi Q4 E-Tron

Q4-familjen går för praktiska mer än kraft, och kostar mindre än andra premium elbilar av liknande storlek. Q4-modellerna delar VW:s MEB-plattform och är nära besläktade med Volkswagen ID.4, som har samma högsta säkerhetsbetyg.

Det finns en annan Audi EV, som sannolikt inte kommer att betygsättas av IIHS. Det är E-Tron GT, den enda icke-SUV:en i Audis nuvarande EV-sortiment, som sannolikt är för låg volym för att motivera hela testbatteriet från den ideella säkerhetsorganisationen.

Se även  Nästa stopp för Waymo One-robotaxi blir LA

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button