Nyheter

Alfa Romeos första elbil debuterar under första halvåret 2024

Alfa Romeo har precis lanserat sitt första elektrifierade fordon i form av 2023 Tonale, en kompakt crossover som drivs av en laddhybriddrivlina.

Biltillverkaren planerar dock att bli ett helt elektriskt märke redan 2027, och den första av dess framtida elfordon kommer att debutera under första halvåret 2024, meddelade Alfa Romeo förra veckan.

Kodnamnet Kid, EV kommer att vara en subkompakt crossover som Alfa Romeo sa att den främst riktar sig till Europa. Det betyder att den sannolikt inte kommer att nå USA

Det kommer att bli ett syskon till Jeep Avenger, som också är elektrisk men erbjuder möjligheten till en förbränningsmotor på utvalda marknader. Avenger är också förbjudet för USA

Avengers plattform, som kommer att vara densamma i Alfa Romeo, är en uppdaterad version av moderbolaget Stellantis CMP-plattform. CMP-plattformen är designad för subkompakta bilar och finns även i ytterligare subkompakta crossovers som säljs utomlands, som DS 3 Crossback och Opel Mokka.

Alfa Romeo har inte avslöjat några specifikationer för sin kommande EV, men ett 54-kWh-batteri och en 156-hk-motor på framaxeln kommer sannolikt att finnas med, precis som i Avenger.

Produktionen kommer att skötas vid samma fabrik i Tychy, Polen, där Avenger byggs. En Fiat 500X efterträdare som tippas kallas 600, är ​​också planerad att byggas på platsen.

Tidigare rykten har pekat på att Alfa Romeo kallas för en Brennero, efter ett italienskt bergspass, precis som Tonale och Stelvio. Men Alfa Romeo sa att dessa rykten var falska.

Innan elbilens ankomst kommer Alfa Romeo i år att lansera en ny modell som tippas vara dess sista bil med förbränningsmotor. Det ryktas att det är en superbil som går under namnet 6C, för att spegla en V-6-drivlina.

Se även  Zeekr 001 får 140 kwh batteri med påstådd räckvidd på 621 mil

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button