Nyheter

Alfa Romeo kommer att bygga en enstaka 4C för att fira 10-årsjubileum

Det var på bilutställningen i Genève 2013 som Alfa Romeo 4C visades upp för världen för första gången, i produktionsskena.

Nu, tio år senare, vill Alfa Romeo markera den milstolpen med en speciell engångsversion kallad 4C Designer’s Cut.

Bilen är dock inte byggd än. Dess skräddarsydda design hanteras av programmet Reloaded by Creators på Stellantis Heritage-avdelningen, med Alfa Romeo-designern Alessandro Maccolini som övervakar projektet.

Alfa Romeo vill också engagera sina fans. Det är därför det släpptes på onsdagen tre potentiella idéer för att inspirera till feedback från fansen. Fansen kommer att kunna ge feedback via Heritage-avdelningens olika kommunikationskanaler, sa Alfa Romeo.

2020 Alfa Romeo 4C Spider Italia

”Under åren hade jag en del förstahandserfarenhet av Alfa Romeo-klubbor och jag fick möjligheten att se många versioner av 4C, med olika typer av lackering och några finjusterade konfigurationer,” sa Maccolini i ett uttalande. ”Det är därför jag skulle vilja engagera fansen i det här projektet också och fira 10-årsjubileet av 4C tillsammans i en alldeles speciell engångsföreteelse.”

The Reloaded by Creators är en restaurerings- och restomodtjänst som drivs av Stellantis (och tidigare Fiat Chrysler Automobiles) sedan 2018. Programmet söker efter modeller som det anser vara klassiker, eller i fallet med 4C en framtida klassiker, och återställer sedan bilarna före sälja dem till samlare.

4C:s produktion varade till och med 2020. Bilen imponerar på många sätt men den är inte utan sina brister. Det är en sportbil med superbilsutseende och exklusivitet, och med sin prislapp som ursprungligen började i intervallet $50 000 hade de flesta ensamma dödliga råd med en. Tyvärr fungerade inte receptet för Alfa Romeo, eftersom den årliga försäljningen i USA fastnade i de låga tresiffrorna under 4C:s korta livslängd.

Se även  Horsepower Locator hjälper till att hitta de sista gasdrivna Dodge Chargers, Challengers

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button