Nyheter

Ägare som handlar med Civic för Model 3, Prius för Leaf

Konsumenternas intresse för begagnade elbilar ökar, med några av de mest populära bensinbilarna som byts in mot elbilar, enligt uppgifter som sammanställts av återförsäljaren CarMax.

Söktrafiken efter termer som innehåller ”elektriskt” på CarMax webbplats fördubblades mellan februari 2022 och februari 2023, med en topp på 5,6 % av sökningarna som innehöll ”elektriskt” i oktober 2022. CarMax tillskriver det delvis uppgången i gaspriserna under 2022.

2021 Chevrolet Bolt EV

Den mest populära elbilen på CarMax från september 2022 till februari 2023 var Tesla Model 3, och CarMax sa att de populäraste inbytena för Tesla var Honda Civic och Toyota Tacoma – två vanliga bensinmodeller. Toyota var också det mest inbytade märket för elbilar, med Tacoma nära toppen för inhandlade modeller.

Baserat på uppgifterna var Tesla-ägare mer varumärkeslojala. De som köpte en Model S eller Model Y handlade oftast med en Model 3. Och det vanligaste inbytet för en Chevrolet Bolt EV var dess plug-in hybrid syskon, Chevy Volt. Berättigande till skattekrediter för begagnade bilar hade ett betydande inflytande på PHEV-priserna, indikerade CarMax i slutet av förra året, när Volt var bland de mest populära PHEV-bilarna i sitt lager.

2021 Nissan Leaf

2021 Nissan Leaf

Ett liknande mönster observerades med Toyota Prius, som oftast byttes in mot en Nissan Leaf. Leaf var också den tredje mest populära använda elbilen på CarMax under den studerade perioden.

Priserna på begagnade elbilar har varit volatila. Flera prismyndigheter rapporterade att priserna på begagnade elbilar hade nått en topp förra sommaren, efter en upptakt som började före pandemin. Den senaste tidens nedgång i värden har letts av Model 3, även om analys har spekulerat om huruvida elbilar med längre räckvidd håller sitt värde bättre.

Se även  Toyota Avalon Hybrid recension, Honda e:N2 Concept, Porsche Formel E-bil: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button