Nyheter

Aehra avtäcker elektrisk sedan skriven av ex-Lamborghini-designern

Aehra, en italiensk EV-startup som räknar den tidigare Lamborghini-designchefen Filippo Perini som medgrundare och designchef, presenterade sin andra modell på fredagen på bilmässan i Milano 2023.

Som tidigare retad av Aehra är den andra modellen helt enkelt känd som Sedan. Den följer en Aehra SUV som presenterades i november förra året. Aehra har tidigare sagt att SUV:n skulle komma i produktion 2025, med Sedan ett år senare, men det senaste pressmeddelandet uppgav att Aehra nu siktar på att starta leveranser av båda modellerna 2026.

Aehra Sedan koncept

Sedanen har en radikal en-box-form med mycket korta överhäng, vilket lämnar lite intryck av huven eller bagageutrymmet. Perini lovar att utseendet är nära det slutliga produktionsfordonets stil. Aehra visade inte interiören, men den kommer sannolikt att likna SUV:s hytt. Det betyder skärmar som sträcker sig över instrumentbrädans bredd, med individuella skärmar på båda sidor som visar bilder från kameraspinnar.

Aehra siktar på en räckvidd på 497 mil (sannolikt mätt på den mildare europeiska testcykeln) för båda modellerna, som har elektrisk kraft. Startupen arbetar med Österrike-baserade Miba Battery Systems för att utveckla en ”skräddarsydd batterilösning”, med tonvikt på effektivitet och batterireparationsbarhet.

Aehra Sedan koncept

Aehra Sedan koncept

Batterihårdvara kommer att skräddarsys för Aehras EV-plattform, som i Sedan gör att kylande och aerodynamiska element kan placeras lägre i bilen för ett renare utseende. Kolfiberkompositer kommer också att användas för att minska vikten.

Aehra sa att de första kundleveranserna som planeras för 2026 kommer att inriktas på ”nyckelmarknader”, inklusive Nordamerika, Europa, Kina och Gulfstaterna.

Se även  Fisker Ronin elektrisk fyrsits cabriolet teased

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button