Nyheter

Acura tar Integra Type S, NSX aktivt aerokoncept till Pikes Peak

Acura har ett nytt prestandaerbjudande till försäljning i form av 2024 års Integra Type S, och för att bevisa bilens duglighet planerar biltillverkaren att delta i ett i årets Pikes Peak International Hill Climb.

Acura tar dock inte en lagerversion till Colorado Springs. Acura har anlitat HPD för att utveckla en anpassad racingversion. Den kommer att delta i utställningen, med Loni Unser inställd på att hoppa bakom ratten. Familjen Unser har tävlat på Pikes Peak sedan 1926 och Loni debuterade 2022 och slutade tvåa i sin klass.

Hennes bils mekanik kommer för det mesta att vara lager, med listan över modifieringar begränsad till ett Borla-avgassystem, 19-tums Titan 7-hjul, Yokohama Advan A005 och en främre splitter av kolfiber och bakvinge.

Integra Type S, som säljs för 51 995 $, inklusive frakt, drivs av en 2,0-liters turbo-4 som är klassad till 320 hk och enbart kopplad till en 6-växlad manuell växellåda. Drivningen sker endast till framhjulen.

Loni Unser och 2024 års Acura Integra Type S HPD racerbil

Loni Unser och 2024 års Acura Integra Type S HPD racerbil

Loni Unser och 2024 års Acura Integra Type S HPD racerbil

Acura kommer också att ha en NSX Type S på berget, trots att andra generationens superbil inte längre är i produktion. Acura tar med ett mycket modifierat exempel med aerodynamiska element utformade för att öka nedåtkraften och samtidigt minska motståndet.

Den har utvecklats av HART, ett skunkworks racingteam som består av frivillig Honda-personal, och har en aktiv bakvinge, en förlängd främre splitter och en stor diffusor. Den har också förstorad turboladdad och viktbesparing på cirka 200 pund.

Drivlinan i NSX Type S består av en turboladdad 3,5-liters V-6 och en trio av elmotorer som tillsammans genererar 600 hk. Motorerna är anordnade två framtill och en baktill med V-6.

Kör NSX, som är känd som NSX Type S Active Aero Study, kommer Pikes Peak ordinarie James Robinson, som 2020 fick en klassrekordtid på 10:01.913 bakom ratten på en annan NSX.

Årets Pikes Peak är planerad till den 25 juni.

Acura kommer också in i en anpassad Integra och TLX Type S, som ska köras av Paul Hubers respektive Jordan Guitar. En 2023 TLX Type S PMC Edition kommer också att fungera som den officiella tempobilen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button