Nyheter

700-hk Radford Type 62-2 för att tackla Pikes Peak

Den brittiska karossbyggaren Radford återupplivades 2021, och dess första moderna projekt är en retrosportbil inspirerad av Lotus Type 62 från 1969.

Den heter Lotus Type 62-2-bussbyggd av Radford och har normalt en effekt i bilen på 600 hk.

Radford har dock byggt en speciell engångsversion designad speciellt för att klara 2023 Pikes Peak International Hill Climb, och den har en rejäl 700 hk.

Engångsbilen har byggts från grunden, vilket innebär att den inte använder ett donator-Lotus Evora-chassi som produktionsbilen. Radford kallar engångsbilen för Type 62-2 Pikes Peak Edition och har valt Tanner Foust för att köra. Han kommer att köra den i utställningsklassen.

2023 Radford Type 62-2 Pikes Peak Edition

De 700 hk kommer från en kompressorladdad 3,5-liters V-6, vilket är samma motor som finns i produktionsbilen, även om bara blocket delas mellan de två motorkonstruktionerna. Istället för produktionsbilens konventionella manuella växellåda finns det nu en paddelväxlad sekventiell enhet för att överföra drivkraften till bakhjulen. Prestandauppskattningar inkluderar en tid på 0-60 mph på 2,2 sekunder och en topphastighet på 160 mph.

Den toppfarten är sannolikt begränsad av motståndet som skapas av de överdimensionerade aerodynamiska elementen som är monterade på bilen, en nödvändighet för att säkerställa tillräcklig downforce i den tunna luften nära mållinjen, som ligger 14 115 fot över havet.

Andra modifieringar inkluderar kol-keramiska bromsrotorer från AP Racing, uppgraderad kylning (återigen på grund av den lägre luftdensiteten) och cirka 70 lättviktsdelar utformade med 3D-utskrift. Viktbesparingarna har sänkt bilens vikt till cirka 2 000 pund, vilket är cirka 440 pund lättare än produktionsbilen.

Årets Pikes Peak-lopp är planerat till den 25 juni.

Se även  Tesla dubbelriktad laddning, "select" Superchargers öppna för CCS, USPS E-Transits: dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button