Nyheter

40 mpg AWD-hybrider under $30 000, GM EV-lönsamhet, Lexus LBX: Dagens bilnyheter

GM ifrågasätter lönsamheten för under-$40 000 elbilar. Lexus introducerar en mindre hybrid för Europa i en annan självladdande dimma. Och Toyota har en hel serie fordon som uppfyller märket för AWD, 40 mpg och $30 000. Detta och mer, här på Biltips Reports.

GM:s VD Mary Barra sa förra veckan att batterikostnaderna för elbilar fortfarande är för höga för att bygga lönsamma elbilar i intervallet $30 000 till $40 000. Med tanke på GM:s avsikt att skapa sin Ultium EV-serie kring lönsamhet, är det ännu inte helt klart vad detta betyder för kommande modeller med prisnivåer långt under $40 000 – som den kommande $30 000 Chevy Equinox EV.

Toyotas lyxmärke Lexus har avslöjat en ny, mindre hybridmodell kallad LBX för Europa och Japan. En fot kortare än UX som säljs i Amerika, Lexus LBX hybrid halvkombi markerar utseendet som är lätt att parkera, men lanseringen tar tillbaka varumärkets kontroversiella ”självladdande” marknadsföringsspråk som har förbjudits på vissa marknader.

Om du svänger tillbaka till den amerikanska marknaden, om du inte har en plats att koppla in men vill ha ett prisvärt fordon med hög mpg med fyrhjulsdrift, finns det bara tre hybridmodeller som erbjuder AWD, topp 40 mpg och kostnad mindre än $30 000. Och det råkar vara så att de alla är Toyotas.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Kryphål i skatteavdrag för elbilar kan minska leasingbetalningarna för elbilar gjorda utomlands

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button