Nyheter

2026 Audi RS 7 Sportback spionbilder

Audi har påbörjat vägtester för sin nästa A7 Sportback och en testmula för vad som troligen kommer att bli den högpresterande RS 7-varianten har upptäckts.

En testmula är en prototyp i ett tidigt skede där en provisorisk kaross, vanligtvis lånad från ett befintligt fordon, döljer ny mekanik. I det här fallet använder Audis ingenjörer den modifierade karossen på en S6 sedan för testmulan.

De första prototyperna med den sista karossen som är fäst för nästa RS 7 kommer troligen att dyka upp under de kommande 6-12 månaderna.

Testmulan har den främre fasciadesignen med stora intag lånade från nuvarande RS 6 och RS 7, samt bredda hjulhus och ett nytt avgassystem med spetsarna placerade närmare mitten av den bakre fascian. Enligt insiders är den nya avgasdesignen planerad för framtida RS-bilar som fortfarande är utrustade med en gasmotor.

Den nuvarande frontpanelen RS 6 och RS 7 ger sannolikt tillräcklig kylning för fordonets drivlina, medan de vidgade hjulhusen pekar på det breda spåret som är avsett för nästa RS 7.

2026 Audi RS 7 Sportback testa mule spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Det är inte klart vilken drivlina som kommer att finnas i nästa RS 7, även om plug-in hybridteknik är nästan säker. Den nuvarande Audis FoU-chef Oliver Hoffman har tidigare sagt att plug-in-hybridteknik kommer att finnas med i framtida RS-bilar.

Den mest sannolika installationen kommer att kombinera nuvarande RS 7:s turboladdade 4,0-liters V-8 med en elmotor integrerad med transmissionen. Samma inställning finns redan i Turbo S E-Hybrid-klassen av Porsches Cayenne och Panamera, där den levererar nära 700 hk. Den nuvarande RS 7 toppar på 621 hk.

Se även  Googles Android Auto får designförnyelse

Precis som den nuvarande modellen kommer nästa RS 7 att skicka sin drivning till alla fyra hjulen.

Den nuvarande A7 kom 2018 som en 2019 års modell. Det betyder att nästa A7 bör komma runt 2025, troligen som en 2026-modell. Prestandavarianterna S7 och RS 7 bör komma strax efter den vanliga modellen.

Nästa A7-serie kommer att vara bland de sista Audierna som har gasmotorer eftersom biltillverkaren har bekräftat att den bara kommer att lansera elfordon efter 2026. A6 kommer att göra övergången till eldrift så snart som i år med lanseringen av en A6 E- Tron, prototyper som också är ute och testar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button