Nyheter

2025 Volvo EX30 spionbilder

En prototyp för Volvos elektriska crossover som ska passa in under C40 Recharge och XC40 Recharge compact duon har upptäckts för första gången.

Den nya crossovern kommer att gå under namnet EX30 och Volvo kommer att presentera den den 7 juni.

Volvo har bekräftat att EX30 kommer att ta sig till USA, även om tidpunkten är osäker. Med tanke på Volvos nuvarande produktkadens bör EX30 anlända till återförsäljarna 2024 som en 2025 års modell.

Volvo släppte förra veckan en serie teaserbilder som visar några av detaljerna, men de senaste spionbilderna visar EX30:s proportioner i sin helhet och ger oss en bra uppfattning om hur fordonet kommer att se ut ute på vägen.

Teaser för Volvo EX30 som debuterar den 7 juni 2023

Till skillnad från de helt elektriska C40 Recharge och XC40 Recharge, som använder en plattform som ursprungligen utvecklades för förbränningsdrivlinor, kommer EX30 att köra på en dedikerad EV-plattform. Plattformen kommer sannolikt att vara SEA modulära EV-plattformen från Volvos moderbolag Zhejiang Geely, som debuterade 2021 i Zeekr 001 och kommer också att stödja den kommande 2025 Polestar 4.

Kommentarer från Volvos vd Jim Rowan till australiensiska medier tidigare i år pekar på att EX30 troligen kommer att byggas vid en fabrik i Kina, både för lokal försäljning och export. Rowan har också tidigare antytt att EX30 erbjuds via Care by Volvo-prenumerationsplanen, med minsta registreringsperioder på endast tre månader planerade för vissa marknader.

Se även  Volvo V60 recension 2023 | Auto Express

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button