Luxury car

2025 Volvo EX30 avslöjad i robust Cross Country-form

Volvos nya EX30 subkompakta elektriska crossover som kommer till utställningslokalerna nästa sommar som en 2025-modell kommer så småningom att få sällskap av en mer robust version som bär biltillverkarens Cross Country-beteckning.

EX30 Cross Country visades på onsdagen tillsammans med den vanliga EX30, och den kommer sannolikt att bli det mer populära alternativet hos köpare i USA, vilket är fallet för andra Cross Country-modeller.

Uppgraderingarna kommer att inkludera högre markfrigång, skidplates på framsidan, baksidan och sidorna av fordonet, lite extra skyddande plastbeklädnad och unika 19-tumshjul i svart. En uppsättning 18-tumshjul med skräddarsydda däck kommer att erbjudas som ett alternativ, sa Volvo.

Drivlinor för EX30 Cross Country kommer sannolikt att delas med den vanliga EX30, även om det kanske bara kommer att erbjudas fyrhjulsdrift med dubbla motorer och inte EX30:s standarduppsättning för bakhjulsdrift.

2025 Volvo EX30 Cross Country

2025 Volvo EX30 Cross Country

Volvo har inte avslöjat fullständiga detaljer men den dubbelmotoriga fyrhjulsdrivna drivlinan i EX30 levererar maximala 422 hk, eller tillräckligt för 0-60 mph acceleration på 3,4 sekunder. Det enda batteriet är en 69-kWh-enhet som levererar maximalt 265 miles med den dubbelmotoriga drivlinan.

Volvo tar för närvarande emot reservationer för EX30. Reservationsprocessen för EX30 Cross Country kommer att starta 2024 och de första exemplen kommer att börja produceras det året också. Tillverkningen av EX30 kommer att hanteras vid en fabrik i Kina, både för lokal försäljning och export.

Priset för EX30 börjar på $36 145, inklusive destination. Volvo har inte sagt hur mycket EX30 Cross Country kommer att kosta.

Se även  Ford Escape Hybrid-uppdatering, snabbare Hyundai-laddning, Volvo EX90-teknik, Mercedes VD: The Week in Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button