Nyheter

2025 Volkswagen ID.7 vagn spionskott

Volkswagens nya ID.7 elektriska lucka är inställd på att skapa en vagnskaross, vilket framgår av en prototyp som testats i Europa.

ID.7-luckan är VW:s Tesla Model S-konkurrent, och bekräftas av biltillverkaren för försäljning i USA från och med 2024. Den kommer att anlända som en 2025-modell och fylla tomrummet efter den utgående Passat-sedanen.

ID.7-vagnen kommer sannolikt att göra sin debut 2024, möjligen med namnet ID.7 Variant, eller ID.7 Touring.

VW har inte sagt om ID.7-vagnen kommer att nå USA men har antytt möjligheten med avtäckningen av ID.Space Vizzion, ett koncept från 2019 som förhandsgranskade designen av ID.7-vagnen, vid en stor amerikansk bil show. Konceptet gjorde sin debut på Petersen Automotive Museum innan det dök upp på bilmässan i Los Angeles 2019 en vecka senare.

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Att döma av prototypen planerar VW inte att dra några överraskningar med designen av ID.7-vagnen. Prototypen saknar helt kamouflageutrustning bortsett från några klistermärken som täcker upp detaljer som ljus och fasaddesign.

Specifikationerna för ID.7-vagnen bör vara samma eller liknande ID.7-luckan. Bilen är baserad på Volkswagen Groups MEB-plattform designad för vanliga elbilar, och luckversionen har en 116,9-tums hjulbas och 195,3-tums totallängd.

ID.7-luckan avslöjades med 77- och 86-kWh batterialternativ, även om endast den mindre enheten förväntas erbjudas i USA. Och bara den enda drivlinakonfigurationen har tillkännagivits: en 282-hk motor på bakaxeln. Ett alternativ för fyrhjulsdrift som lägger till en andra motor på framaxeln är dock planerat.

ID.7 är placerad som flaggskeppet i VW:s ID-familj av elfordon, och som ett resultat av det innehåller den mycket av biltillverkarens senaste teknik. Föremål på översta hyllan inkluderar en head-up-display med augmented reality, ett klimatkontrollsystem som kan rikta luft mot en passagerare eller rumsligt för att täcka kabinen, automatisk förarassistans för motorvägar med automatiska filbyten och automatisk parkeringsassistans med en minnesfunktion som kan komma ihåg en parkeringsmanöver och sedan utföra den automatiskt.

Se även  Begagnad Volkswagen ID.3 (Mk1, 2020-datum) recension

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button