Nyheter

2025 Mini John Cooper Works EV spionbilder

En ny generation av signaturen Mini Cooper-lucka är inställd på debut senare i år som en 2025-modell, och en prototyp för dess prestandaalternativ John Cooper Works har testats.

Den här JCW-prototypen har dock ingen gasmotor. Istället har den en elektrisk drivlina som Mini har utvecklat sedan åtminstone 2020.

Tydliga giveaways är det avstängda gallret och avsaknaden av avgasspetsar.

Nya Cooper kommer att erbjudas med valet av gas- eller elektriska drivlinor. Medan gasversionen kommer att använda en uppdaterad version av den nuvarande generationens plattform, kommer den elektriska versionen att använda en dedikerad EV-plattform utvecklad i Kina av Spotlight Automotive, ett joint venture mellan Minis BMW Group-förälder och kinesiska biltillverkaren Great Wall Motors.

Tillverkningen av den elektriska versionen kommer även att skötas i Kina, medan gasversionen kommer att byggas i Storbritannien

2025 Mini Cooper

2025 Mini Cooper

2025 Mini Cooper

Mini i maj bekräftade Cooper E- och Cooper SE-kvaliteterna för den elektriska versionen. Cooper E kommer att ha ett batteri på 40,7 kWh och en enda elmotor med en kapacitet på 181 hk. Cooper SE kommer att ha ett batteri på 54,2 kWh och en enda elmotor på 215 hk.

Den elektriska JCW kommer sannolikt att kombinera 54,2-kWh-batteriet med en elmotor på 300 hk eller mer. 2,0-liters turbo-4 i den nuvarande JCW-luckan genererar 228 hk i standardutförande och 301 hk i JCW GP i begränsad upplaga.

Vi borde veta mer när vi närmar oss lanseringen av den elektriska JCW som troligen kommer att äga rum i slutet av 2024.

Även med introduktionen av en elektrisk JCW kommer Mini sannolikt inte att överge gasmotorer för sina högpresterande erbjudanden ännu. En JCW-version av den omgjorda 2025 Countryman kommer sannolikt att hålla sig till en förbränningsmotor, även om den nya Countryman också kommer att erbjuda elektriska drivlinor.

Se även  2024 Kia ​​EV9, 2024 Mini Countryman: Bilnyheters rubriker

En sak som inte är som att hålla sig kvar är den manuella växellådan. Den begränsade upplagan av 2024 JCW 1to6 Edition som lanserades i maj ryktas vara den sista nya Mini som har den tredje pedalen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button