Nyheter

2025 Mini Cooper elektrisk lucka kommer med upp till 215 hk

En omdesignad version av Minis signaturlucka kommer att avslöjas senare i år som en 2025-modell, och Mini på onsdagen gav de första specifikationerna för den elektriska versionen. Biltillverkaren förhandsgranskade den yttre designen redan i april.

Den nya luckan kommer att kallas en Cooper, istället för den nuvarande Hardtop-monikern, och gas- och elversionerna av bilen kommer att baseras på separata plattformar. Gasversionen kommer i huvudsak att vara en uppdatering av den nuvarande Hardtop medan den elektriska versionen kommer att använda en dedikerad EV-plattform som utvecklats av ett joint venture mellan Minis BMW Group-förälder och Great Wall Motors.

Det kommer också att finnas separata produktionsplatser för de två versionerna. Gasversionen kommer att fortsätta att byggas på den nuvarande platsen i Storbritannien. Den elektriska versionen kommer att byggas i Kina.

Den elektriska versionen kommer initialt att erbjudas i Cooper E och Cooper SE kvaliteter, sa Mini på onsdagen. Cooper E kommer att ha ett batteri på 40,7 kWh och en enda elmotor med en kapacitet på 181 hk. Cooper SE kommer att ha ett batteri på 54,2 kWh och en enda elmotor som klarar 215 hk. Jämför det med nuvarande Cooper SE Hardtop, som har ett 32,6-kWh-batteri klassificerat av EPA på bara 180 mils räckvidd. Den dåliga prestandan beror delvis på att bilen körde på en plattform som ursprungligen konstruerats för gaskraft.

2025 Mini Cooper prototyp

För prestationsfans bekräftade Mini 2020 att den utvecklade en elektrisk John Cooper Works-modell, även om tidpunkten för denna modell är osäker.

Inga detaljer om gasversionen har bekräftats, även om den nuvarande Hardtops 1,5-liters turbo-3- och 2,0-liters turbo-4-drivlinor bör fortsätta, kanske med små förbättringar av prestanda och ekonomi för nya Cooper.

Se även  Det nya undermärket Geely Galaxy lovar 7 bilar på 2 år

I sitt tillkännagivande på onsdagen bekräftade Mini också Aceman-namnet för produktionsversionen av förra årets Aceman-koncept. Aceman, som Mini sa kommer att börja säljas 2024, är en subkompakt crossover som kommer att erbjudas exklusivt med elektrisk kraft.

Innan Aceman anländer kommer Mini också att introducera en omdesignad Countryman. Den nya Countryman kommer att växa med 5,1 tum till en längd på 174 tum, vilket hjälper till att skapa plats i sortimentet för Aceman. Countryman som den nya Cooper kommer att erbjuda köparna valet av gas- eller elektriska drivlinor, om än med en gemensam plattform för båda versionerna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button