Nyheter

2025 Lamborghini Huracán efterträdare spionskott

Lamborghini har setts testa en prototyp för sin efterträdare till Huracán för första gången.

Den nya superbilen kommer i slutet av 2024 med en plug-in-hybriddrivlina, och att döma av våra spionbilder kommer den att skryta med en design som skiljer sig från Revuelto-storebror.

Bilens ansikte är markant annorlunda, kännetecknad av slitsliknande strålkastare och stora varselljus med sexkantig form. Bilen har även stora intag i toppen av sina bakskärmar, och är kortare totalt sett jämfört med Revuelto.

Medan Huracán och dess föregångare Gallardo har varit nära besläktade med Audis superbil R8, tros Huracán-efterträdaren låna från Revuelto, inklusive antagandet av V-12 superbilens kolfiberbadkar. Detta är vettigt eftersom nästa R8, eller vilken superbil Audi nu kommer att lansera härnäst, kommer att vara elektrisk.

2025 Lamborghini Huracán efterträdare spionbilder – Foto: Baldauf

Lamborghini har bekräftat att Revueltos 8-växlade dubbelkopplingsautomat kommer att ingå i Huracán-efterföljaren. Transmissionen, som är Lamborghinis egen design, integrerar en elmotor i Revuelto, och detsamma kommer sannolikt att gälla för Huracán-efterträdaren. Vad som inte är klart är om Huracán-efterträdaren också kommer att ha ytterligare två elmotorer på sin framaxel som i Revuelto.

Det finns rapporter om att Huracán-efterträdaren skulle kunna förlora den nuvarande V-10-motorn och istället gå med en V-8 för förbränningskomponenten i dess plug-in hybriddrivlina, närmare bestämt den turboladdade 4,0-liters V-8:an som finns i Urus. Lamborghini kommer att använda V-8 i sin plug-in hybrid Urus som kommer att anlända under första halvåret 2024, med Huracán-efterträdaren som kommer att följa senare samma år för att uppfylla VD Stephan Winkelmanns löfte 2021 att Lamborghinis fullständiga lineup kommer att vara elektrifierad i slutet av 2024.

Se även  2024 Lincoln Aviator spionskott

Huracán Sterrato som avslöjades i december förra året är den slutliga versionen av Huracan, och även den sista vanliga produktionsmodellen från Lamborghini som drivs enbart av en förbränningsmotor. Biltillverkaren kan fortsätta att erbjuda lågvolymmodeller som drivs enbart av en förbränningsmotor, möjligen även efter 2024 års cutoff, även om dessa kan vara begränsade till bananvändning, som 2020 års Essenza SCV12.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button