Electric car

2025 Hyundai Ioniq 7 spionskott

Hyundai har setts testa en prototyp för produktionsversionen av dess Seven elektriska SUV-koncept som visades på bilmässan i Los Angeles 2021.

Produktionsversionen, som först tillkännagavs under 2020:s lansering av undermärket Ioniq EV, kommer sannolikt att gå under namnet Ioniq 7 och har bekräftats av biltillverkaren att börja säljas 2024.

Detta betyder att vi sannolikt kommer att se den komma som en 2025-modell, med debuten som potentiellt kommer att ske sent i år eller tidigt nästa år.

Designen på produktionsversionen har tonats ner betydligt jämfört med konceptet, även om samma svepande taklinje finns kvar, liksom den nästan vertikala bakluckan. Konventionella runda hjulhus finns i produktionsversionen, istället för konceptets fyrkantiga design, och konventionella dörrar har ersatt konceptets bakåtöppnande bussliknande dörrar.

Hyundai Seven koncept

Hyundai Seven koncept

Hyundai Seven koncept

Hyundai Seven koncept

Hyundai Seven koncept

Även om fordonet kommer att likna storleken på mellanstora stadsjeepar, som Hyundais egen Palisade, innebär förpackningsfördelarna med EV-plattformen att kupéutrymmet bör vara närmare ett erbjudande i full storlek. Seven-konceptet hade en lång 126-tums hjulbas, även om hjulbasen på produktionsversionen ser ut att vara något kortare.

Ioniq 7 kommer att vara en nära släkting till den boxiga 2024 Kia ​​EV9 som lanserades tidigare i år. Även om det ännu inte har bekräftats, kan det också finnas en relaterad SUV från Genesis, troligen med namnet GV90 eller Electrified GV90.

Hyundai har inte bekräftat några drivlinaspecifikationer för produktionsversionen av Seven-konceptet, även om siffrorna troligen kommer att matcha EV9:s. Beroende på marknad erbjuds EV9 som standard med 76,1 kwh batteri och bakhjulsdrift. Ovanför detta finns ett 99,8-kwh-batteri som finns med antingen bak- eller fyrhjulsdrift. Den högsta räckvidden är med 99,8-kwh-batteriet och bakhjulsdriften, och Kia uppskattar att den är ungefär 300 mil baserat på EPA-testcykeln.

Se även  Honda EV-batterifabrik, Hyundai OTA-uppdateringar, BYD EVs för Europa: Dagens bilnyheter

Hyundai arbetar på nära ett dussin elbilar under resten av decenniet. Nästa kommer att vara en sportig Ioniq 5 N som debuterar nästa månad på Goodwood Festival of Speed ​​2023. Biltillverkaren planerar också att introducera en nästa generations EV-plattform med standardiserade batterier och motorer.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button