Nyheter

2025 Defender SVX spionbilder och video

JLR (tidigare Jaguar Land Rover) lanserade 2022 en Defender utrustad med en V-8, men ett mer hardcore V-8-alternativ är fortfarande på gång för den robusta SUV:n.

Defender förväntas ha minst två V-8-klasser: den vanliga Defender V8:an som redan är till salu, plus en mer kapabel version som eventuellt bär ett SVX-märke och riktar sig till sådana som Ford Bronco Raptor och Jeep Wrangler Rubicon 392, men med en lyxig twist.

Prototyper för den potentiella Defender SVX har upptäckts, vilket avslöjar ett antal viktiga detaljer. Prototypen har ett avgassystem i titan med fyrspetsar, tillsammans med vidgade hjulhus, en upphöjd fjädring, stänkskydd och BFGoodrich terrängdäck. Däcken är virade runt 20-tumshjul och mäter 275/60 ​​fram och bak.

Det är oklart vilken motor som finns under huven. Medan Defender V8 har Jaguar Land Rovers 518 hk kompressormatade 5,0-liters V-8, är det möjligt att denna Defender SVX är utrustad med en version av BMW:s dubbelturboladdade 4,4-liters V-8 som redan har tagit sig in i den senaste Range Rover och Range Rover Sport. BMW V-8 är klassad upp till 626 hk i Range Rover Sport SV, även om en lägre effekt troligen kommer att användas för hardcore Defender.

Vi förväntar oss att Defender SVX kommer att avslöjas sent i år eller tidigt nästa år, troligen som en 2025-modell. JLR har redan tillkännagett 2024 års Defender lineup.

JLR:s Special Vehicle Operations var nära att lansera en Discovery SVX för några år sedan. Den skulle drivas av en V-8 och utrustad med terränguppgraderingar. Det skulle ha etablerat ett nytt terrängområde för SVO, liknande divisionens spårfokuserade SVR-sortiment och SVAutobiography ultralyxsortiment. Medan Discovery SVX till slut avbröts, uteslöt JLR aldrig ett framtida SVX-fordon.

Se även  EV-skatteavdrags vridna tidslinje, IKEA-laddning, Nader och Tesla FSD: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button