Nyheter

2025 Cadillac elektriska kompakta crossover spionbilder

Cadillac har setts testa en elektrisk kompakt crossover.

Det är ett av fem elfordon som Cadillac kommer att lansera som en del av General Motors plan att ha 20 elbilar till försäljning i Nordamerika under de kommande åren, och det bör avslöjas sent i år eller tidigt nästa år.

Den första av Cadillacs fem bekräftade elbilar var Lyriq medelstora SUV som kom för 2023 års modell. Celestiq flaggskepp halvkombi har sedan följt efter för 2024 års modell. Nästa upp bör vara denna kompakta crossover för 2025. Längre ut kommer en stor mellanstor SUV med säten på tredje raden, plus en elektrisk Escalade i full storlek.

Allt Cadillac har sagt om den kompakta crossovern är att den kommer att erbjuda uppnåbar lyx, liknande den nuvarande XT4.

2025 Cadillac elektrisk kompakt crossover spionbilder – Foto: Baldauf

Prototypen verkar dock vara något längre än XT4. Och vi kan tydligt se att dess design är väldigt lik Lyriq. En jämförelse av de två tyder på att den kompakta crossovern kommer att likna en förminskad Lyriq, om än med en något mer upprätt baklucka.

Fordonet kommer att köras på GM:s Ultium EV-plattform, designad för att passa batterier i storlek från 50-200 kwh. Plattformen stöder också 2024 Chevrolet Equinox EV, en kompakt crossover som sannolikt kommer att ha mycket gemensamt med Cadillac.

Med 2023 års Lyriq som börjar på $62 990, inklusive destination, kan den kompakta crossovern prissättas i mitten av $40 000.

För att hålla locket på kostnaderna finns det en god chans att den kompakta crossovern kommer att byggas tillsammans med Equinox EV, vilket har bekräftats av GM för produktion vid en fabrik i Ramos Arizpe, Mexiko. Fabriken kommer också att bygga den större 2024 Chevy Blazer EV och 2024 Honda Prologue.

Se även  2027 Porsche Cayenne EV spionbilder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button