Nyheter

2025 BMW M4 spionbilder

Det är inte bara fotgängarversionerna av BMW 4-serie som är på väg att få en ansiktslyftning.

Den uppfräschade BMW M4-coupén från 2025 har setts under testning av höghastighetsbanor på Nürburgring. Precis som 2024 års BMW 4-serie som kommer att föregå den, kommer den uppdaterade M4 att hålla förändringarna till ett minimum, med uppdateringar av fram- och bakänden och interiörtekniken.

2025 BMW M4 spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Den nuvarande M4 debuterade för 2022 års modell 2021 med kontroversiellt höga och smala galler med två njurar. Prototyper avslöjar att gallren inte kommer någonstans. Uppdateringarna verkar begränsade till strålkastarna och eventuellt huven. De inre blixtelementen verkar vara mer upprättstående som de är på 2024 5-serie sedan. Den främre fjärdedelen av prototypens huva var täckt av kamouflage, så det är svårt att säga om den nuvarande modellens fördjupningar fortfarande är närvarande. Baksidan är en liknande historia som den verkar bära över men med reviderade bakljus.

Inuti var instrumentbrädan täckt och utom synhåll för vår spionfotografs lins. Räkna med att BMW:s senaste iDrive infotainmentsystem kopplas till ett digitalt mätarkluster och pekskärm under en enda böjd glasruta som liknar XM crossover-SUV. Liksom 2023 3-serien kommer de flesta knappar att förvisas, med kontroller förpassade till pekskärmsgränssnittet förutom en volymratt.

2025 BMW M4 spionbilder - Fotokredit: Baldauf

2025 BMW M4 spionbilder – Fotokredit: Baldauf

M4 kommer att fortsätta att drivas av S58 3,0-liters turboladdade inline-6, även om det är oklart hur mycket kraft den kommer att göra. Den nuvarande Competition-modellen ger 503 hk, men CLS-modellen ökar effekten till 543 hk tack vare mer boost och modifierad motorkartläggning. Vridmomentet har varit 479 lb-ft, och det kan klättra något.

Se även  Chevy Bolt EV-försäljningen stiger när GM Ultium EV-bilar rinner ut

De flesta modeller kommer att fortsätta att ha xDrive fyrhjulsdrift, även om en bakhjulsdriven modell borde leva vidare än så länge. Alla M4:or utrustade med xDrive har en 8-växlad automatlåda, men bakhjulsdrivna bilar kan fås med en 6-växlad manuell växellåda i icke-tävlingsform. En BMW M-chef bekräftade att den manuella växellådan kommer att dö, men vi förväntar oss att den fortsätter med denna mittcykeluppdatering och dör av när nästa generations M4 kommer sent på decenniet.

En M4 cabriolet kommer att återvända, även om den inte har setts testa ännu.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button