Nyheter

2025 Bentley Continental GT Cabriolet spionbilder

Bentley förbereder en uppdatering för sin Continental GT, och den senaste prototypen att se är för cabriolet. Prototyper för coupén sågs också tidigare.

Den nuvarande Continental GT började säljas 2018 som en 2019 års modell. Denna uppdaterade version förväntas börja säljas 2024, vilket innebär att den troligen kommer att komma som en 2025-modell.

Att döma av den kamouflageutrustning som används på testfordonen kommer designförändringarna att vara minimala. Den viktigaste av justeringarna verkar vara nya interna delar för lamporna i båda ändar.

Även om det verkar som att lite förändras på utsidan, kan en stor omvälvning vara i beredskap för det som finns under huven. Bentley bekräftade i februari att dess dubbla turbo 6,0-liters W-12-motor kommer att upphöra med produktionen i april nästa år, med den begränsade upplagan av Batur-kupén som kommer att vara den sista bilen med motorn.

2025 Bentley Continental GT Convertible ansiktslyftning spionbilder – Foto: Baldauf

Dess ersättare tros för närvarande vara en ny V-8-baserad plug-in hybriddrivlina som kombinerar Bentleys nuvarande dubbelturbo 4,0-liters V-8 med en elmotor integrerad med transmissionen. Ett liknande system används av andra Volkswagen Group-märket Porsche för sina Turbo S E-Hybrid-klasser av Cayenne och Panamera, som är klassade till 670 hk. Det är inte långt från de 740 hk som Bentleys W-12 levererar i Batur.

En tamare hybrid kan också ersätta Continentals nuvarande V-8-alternativ. Installationen kommer sannolikt att ha samma plug-in hybriddrivlina som används i Bentayga Hybrid och Flying Spur Hybrid. Den består av en dubbelturbo 2,9-liters V-6 och en elmotor integrerad med växellådan, och är bra för en sammanlagd 536 hk.

Se även  Första Bentley att tävla på Le Mans säljs för över 3,7 miljoner dollar

Bentley planerar att elektrifiera hela sin lineup innan han tar steget till en helelektrisk lineup till 2030. Den första elektriska Bentleyn kommer att avslöjas 2025 innan försäljningen påbörjas året efter. Det förväntas bli en ny modelllinje, möjligen en crossover.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button