Luxury car

2025 Audi S5 Sportback spionbilder

En prototyp för nästa generation av Audis A5 Sportback har upptäckts för första gången, i sportig S5-form.

Den nuvarande A5-linjen kom 2016, som 2018 års modeller. Den omdesignade generationen, inklusive denna S5 Sportback, bör komma sent i år eller tidigt nästa år, som 2025-modeller.

S5 Sportback-prototypen är kraftigt kamouflerad men fordonets allmänna form och några finare detaljer som strålkastarnas insida och utformningen av grillen kan tydligt ses.

Quad-avgasspetsar och de stora hjulen och bromsarna bekräftar prototypen som en S5-variant och inte en A5.

2025 Audi S5 Sportback spionbilder - Fotokredit: Baldauf

2025 Audi S5 Sportback spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Understödjande av fordonet bör vara en uppdaterad version av moderbolaget Volkswagen Groups MLB Evo-plattform som finns i den nuvarande A5-serien, vilket betyder längsgående montering av motorer och standard framhjulsdrift.

Den nuvarande S5 kör en turboladdad 3,0-liters V-6:a bra för 349 hk. Räkna med att denna motor kommer att bära över i den nya generationen, kanske med hjälp av ett mild-hybridsystem.

2025 Audi S5 Sportback spionbilder - Fotokredit: Baldauf

2025 Audi S5 Sportback spionbilder – Fotokredit: Baldauf

Den här gången kommer A5-linjen att utökas till att omfatta ett Avant-vagnalternativ. A5 Avant kommer att ersätta nuvarande A4 Avant som en del av ett skifte i Audis namnstrategi. Den nya strategin, som tillkännagavs i mars, kommer att se modeller med förbränningsmotorer ha ett udda nummer i sina namn, och namnen på elektriska modeller har ett jämnt nummer.

Prototyper för nya A5 Avant och S5 Avant har också upptäckts.

2025 Audi S5 Avant spionbilder - Foto: Timo Jann/SB-Medien

2025 Audi S5 Avant spionbilder – Foto: Timo Jann/SB-Medien

Leta dock inte efter A5 och S5 sedaner för att ersätta nuvarande A4 och S4. Audi förväntas istället lansera en A4 E-Tron elektrisk sedan för att tilltala köpare av den traditionella treboxformen.

Se även  Porsche svamlar om att döda bensindrivna Macan

Så småningom kommer dock Audi exklusivt att erbjuda elkraft i hela sitt sortiment. Biltillverkaren har redan bekräftat att den kommer att sluta lansera nya modeller med förbränningsmotorer efter 2026.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button