Nyheter

2025 Audi S5 Avant spionbilder

Audis A5-familj består för närvarande av coupé-, cabriolet- och halvkombi karosser, men en ny A5 Avant-vagn förväntas ansluta sig till den för nästa generation. Avant är namnet Audi använder för karossen på vagnen.

En prototyp för vagnen har upptäckts igen, i sportig S5 Avant-form. Prototyper för vanliga A5 Avant har också upptäckts.

S5 Avant kommer att ersätta nuvarande S4 Avant som en del av ett skifte i Audis namnstrategi. Den nya strategin, som tillkännagavs i mars, kommer att se att modeller med förbränningsmotorer har ett udda nummer i sina namn, och namnen på elektriska modeller har ett jämnt nummer.

Leta inte efter A5 och S5 sedaner för att ersätta nuvarande A4 och S4. Istället förväntas Audi lansera en A4 E-Tron elektrisk sedan för att tilltala köpare av den traditionella formen med tre lådor.

2025 Audi S5 Avant spionbilder – Foto: Timo Jann/SB-Medien

Så småningom kommer dock Audi exklusivt att erbjuda elkraft i hela sitt sortiment. Biltillverkaren har redan bekräftat att den kommer att sluta lansera nya modeller med förbränningsmotorer efter 2026.

Den senaste S5 Avant-prototypen bär minimal kamouflageutrustning, vilket betyder att debuten borde vara nära. Formen på gallret och lamporna syns tydligt.

Några tidigare bilder avslöjade också interiören. En flytande skärm för instrumentklustret, samt ett nytt koncept för växelspaken visas. En ratt med platt botten finns också, vilket är en signaturdesign för sportiga Audis som S- och RS-bilarna.

2025 Audi S5 Avant spionbilder - Foto: S. Baldauf/SB-Medien

2025 Audi S5 Avant spionbilder – Foto: S. Baldauf/SB-Medien

Understödjande av fordonet bör vara en uppdaterad version av moderbolaget Volkswagen Groups MLB Evo-plattform som finns i den nuvarande A4- och A5-serien, vilket betyder längsgående montering av motorer och standard framhjulsdrift.

Se även  Genesis bygger Electrified GV70 i Alabama: Varför det är viktigt

Den nuvarande S5 kör en turboladdad 3,0-liters V-6:a bra för 349 hk. Räkna med att denna motor kommer att bära över i den nya generationen, kanske med hjälp av ett mild-hybridsystem.

Leta efter en avslöjande av nya A5 Avant och S5 Avant senare i år. De bör anlända som 2025-modeller, även om det inte är klart om just denna kroppsstil kommer att ta sig in i Audis amerikanska utställningslokaler.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button