Nyheter

2025 Audi RS 6 Avant GT spionbilder

Audi arbetar på en halvcykeluppdatering för sin A6 och inkluderad i sortimentet kommer en ny hardcore RS 6 Avant-variant, vars prototyper nyligen sågs testade på Nürburgring.

Den vanliga RS 6 Avant har varit till försäljning i USA sedan modellåret 2021, och den hårda versionen kan särskiljas med en ny frontpanel, reviderad bakre diffusor och förstorad bakvinge. Varje element liknar design som visas på 2020-talets RS 6 GTO-koncept, som byggdes som en hyllning till racerbilen Audi 90 IMSA GTO från 1989.

Hardcore RS 6 Avant tros anta Audis GT-beteckning, vilket skulle göra den till en RS 6 Avant GT. Audi har tidigare använt beteckningen på superbilen R8 för att markera slutet på en modells körning.

Med Audi som redan testar prototyper för en elektrisk RS 6, kan den hårda RS 6 Avant vara den sista versionen som lanseras med en förbränningsmotor. Audi har redan förbundit sig att lansera sitt sista fordon med en förbränningsmotor 2026.

Audi RS 6 GTO koncept

Som är fallet med Audis R8 GT-modeller lär det inte bli någon effektökning. Snarare görs prestandavinster i GT-modellerna via mindre vikt och förbättrad aerodynamik. Några potentiella uppgraderingar för hardcore RS 6 Avant kommer att inkludera lättmetallfälgar, kolkeramiska bromsrotorer och kroppsdelar i kolfiber.

Under huven ska finnas en turboladdad 4,0-liters V-8 som matchar 621 hk på RS 6 Avant Performance som lanserades förra året. Det är möjligt att vissa justeringar kommer att göras på RS 6 Avants 8-växlade automatiska och fyrhjulsdrivna system för den nya varianten.

Leta efter hardcore RS 6 Avant som kommer att debutera 2024, vilket betyder att den borde komma som en 2025 års modell. Den elektriska RS 6 tros komma ungefär samtidigt.

Se även  Porsche 911 Classic Club Coupe säljs för 1,2 miljoner dollar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button