Nyheter

2025 Audi RS 3 Sportback spionbilder

Audi utvecklar en uppdaterad version av sin RS 3 Sportback högpresterande lucka som säljs utanför USA, vilket framgår av en prototyp som har upptäckts i det vilda.

Iakttagelsen är inte en överraskning eftersom Audi också är ute och testar prototyper för såväl vanliga A3 som sportiga S3.

Den nuvarande A3 kom för 2022 års modell. Den uppdaterade A3 förväntas avslöjas sent i år eller tidigt nästa år, och vi bör se bilen och dess prestandavarianter anlända till USA som 2025-modeller, dock endast med sedankarossstilen.

Prototypen avslöjar ny design för lampornas insida i båda ändar, plus ett nytt galler och nya front- och bakpaneler. Vi vet att prototypen är för en RS-version av A3 Sportback på grund av den enorma kombinationen av hjul och broms, samt sänkt fjädring och de ovala RS-avgasspetsarna.

2025 Audi RS 3 Sportback ansiktslyftning spionbilder – Foto: Baldauf

Leta efter att uppdateringen även inkluderar mindre justeringar i kabinen, inklusive potentiellt en större skärm för infotainmentsystemet. Den nuvarande skärmen toppar på 12,3 tum.

Det är oklart om några förändringar är planerade i drivlinaavdelningen. RS 3 har för närvarande en 2,5-liters turbo-5 med 401 hk. Drivningen sker till alla fyra hjulen, via en 7-växlad dubbelkopplingsautomat. Det är möjligt att ett mild-hybridsystem kommer att läggas till med den här uppdateringen, eftersom prototypen har en gul varningsdekal som normalt är reserverad för elektrifierade fordon.

Den senaste A3-serien, som representerar den fjärde generationen av namnskylten, är baserad på en uppdaterad version av Volkswagen Groups framhjulsdrivna MQB-modulplattform. Det är i princip en tvilling under huden med den senaste Volkswagen Golf, som ska uppdateras tillsammans med A3. Prototyper för den uppdaterade Golfen är också ute och testar.

Se även  2024 Chevrolet Corvette E-Ray spionbilder och video

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button